Catalunya Diari

2.500 persones mostren el seu rebuig per la mort de la jove de 14 anys de Tàrrega

2.500 persones mostren el seu rebuig per la mort de la jove de 14 anys de Tà rrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

una jove de 14 anys que va morir dilluns presumptament a mans de la seva exparella

Els centres educatius del municipi s'han sumat a la protesta, a l'igual que els treballadors de l'ajuntament, duent crespó lila. Alguns assistents han brandat pancartes amb lemes com 'No confonguem amor amb possessió'.

L'alcaldessa ha tornat a llegir la moció del Ple acompanyada dels regidors de l'arc consistorial; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida; Ramon Farré; la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Imma Manso; i la presidenta del Consell Comarcal de l'Urgell, Rosa Maria Mora; a més de directors territorials i altres autoritats. Al grup s'ha unit també l'avi patern de l'Alba, Josep Antoni Martí. Seguidament s'han guardat uns minuts de silenci mentre tocaven a dol les campanes de l'Església Parroquial de Santa Maria de l'Alba. Instants colpidors que han culminat amb una llarga ovació dels assistents.

Prèviament, l'Ajuntament de Tàrrega ha expressat aquest dimarts en una sessió extraordinària del Ple la seva profunda consternació per la tràgica mort de la jove de 14 anys Alba Martí Egea. En el decurs de la sessió, l'alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, ha donat lectura a una moció acordada de condemna unànime vers la violència de gènere amb lemes com "tolerància zero vers la violència masclista", subscrita per tots els grups municipals. Altres missatges de la moció insisteixen que "davant aquests fets, només hi ha lloc per al rebuig i una radical condemna sense pal·liatius"; que la societat ha de fer "un esforç encara més gran de conscienciació per detectar situacions de violència contra les dones" i encoratja totes les dones que pateixen aquestes situacions a ser valentes i denunciar. Després de la lectura de la moció s'ha guardat un minut de silenci en senyal de dol per la mort de l'Alba.

Tàrrega ha declarat també dos dies de dol oficial: aquest dimarts dia 8 i dimecres dia 9, període durant el qual la bandera del municipi al balcó de l’Ajuntament oneja a mig pal. També s'han suspès tots els actes de caràcter oficial programats per aquests dies i s'ha traslladat el més sincer condol als familiars de la víctima.


Comentaris

envia el comentari