Catalunya Diari

26a Pujada al Port de Salau, el diumenge 4 d'agost

26a Pujada al Port de Salau, el diumenge 4 d'agost| Redacció - Fotografia: http://www.vallsdaneu.org/

 Aquesta tradicional pujada té per objectiu reivindicar la construcció d’un túnel que uneixi el Pallars Sobrià i l’Ariege (Occitània), en una comunicació que és, segons els organitzadors de la trobada, ‘estratègica’ per la seva situació geogràfica i per l’impuls econòmic que suposaria la seva posada en marxa, especialment en el camp del transport de mercaderies.
 
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la activitat. L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; el president de l'Associació Internacional per al Túnel de Salau, Xavier Bada, i la presidenta Liasion France-Espagne, Mireia Pujol. Padilla ha destacat l’esforç i la tenacitat de l'Associació Internacional per al Túnel de Salau per reivindicar la importància d’aquesta infraestructura.
 
El president de l'Associació Internacional per al Túnel de Salau ha reivindicat la interconnexió pirinenca entre Lleida i l’Ariege i ha anunciat que aquest any volen donar un pas més i intentar actualitzar el darrer avantprojecte d’aquesta infraestructura que es va redactar l’any 1972. Un dels enginyers que va participar en la redacció d’aquest document, Sebastià Riera, ha indicat que "el traçat del túnel proposat no variarà respecte l’avantprojecte anterior, només caldrà actualitzar les condicions tècniques i de seguretat". Bada ha manifestat que l’obertura del túnel tindria una repercussió molt positiva per al creixement econòmic de les comarques lleidatanes, ja que suposa una connexió directa amb Europa. 
 
L’ascensió al Port de Salau també representa un símbol d'agermanament entre la llengua i la cultura de Catalunya i Occitània.


Comentaris

envia el comentari