Catalunya Diari

La 27a Mitja Marató de Mollerussa, amb un circuit més urbà, ja té 500 inscrits i n’espera un miler

La 27a Mitja Marató de Mollerussa, amb un circuit més urbà, ja té 500 inscrits i n’espera un miler| Redacció - Fotografia: A. A. Xafatolls

 

La 27a edició de la Mitja Marató de Mollerussa, que tindrà lloc el proper 19 d’octubre, compta ja amb més de 500 inscrits i n’espera la participació d’un miler, segons han explicat aquest dilluns l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Xavier Gomà, el vicepresident de l’Associació Atlètica Xafatolls, entitat que coorganitzadora conjuntament amb l’Ajuntament. 

  

L’esdeveniment esportiu tornarà a tenir enguany una prèvia el dia 18 amb la 3a Fira del Corredor, amb una dotzena de parades que s’ubicaran al Pavelló Onze de Setembre de 16.00 a 20.00 hores i les curses infantils, que es diputaran a partir de les 17.00 hores al Parc Municipal i que enguany tenen un preu d’inscripció de 4 euros ja que els 300 inscrits que s’esperen seran obsequiats amb una samarreta tècnica i un lot de productes escolars. 

  

 

  

Pel que fa al recorregut, serà similar al de l’any passat, que es va modificar per fer la cursa més urbana, tot i que patirà alguna modificació per tal de minimitzar les molèsties als veïns dels carrers pels quals passarà, segons ha explicat Solsona, que ha indicat que des de l’Ajuntament es difondrà la informació dels horaris en els quals les vies per on passa la cursa quedaran tallades al trànsit rodat. Així mateix, també s’ha previst avançar l’hora de la sortida a les 10.00 hores i reduir a 10 quilòmetres el tram urbà que l’any passat va ser de 13, segons ha afirmat Gomà, el qual ha precisat que el recorregut per dins de la ciutat es farà a primera hora per tal d’obrir els carrers a la circulació el més aviat possible.    

  

 

  

El recorregut de la Mitja Marató, que també travessarà el terme municipal de Golmés, coincidirà en una part amb el de la cursa curta que enguany passa dels 8 als quilòmetres. Tant els inscrits en aquesta cursa com els que ho estiguin a la Mitja Marató seran obsequiats amb una samarreta tècnica i els 150 que arribin primer rebran a més una visera. Pel que fa a l’atenció als corredors, hi haurà punts d’avituallament repartits a cada 5 quilòmetres del recorregut i a l’arribada s’oferirà servei de crioteràpia i de massatges a càrrec de dos fisioterapeutes per als atletes que ho vulguin. Enguany, a més s’oferirà una beguda recuperadora a l’arribada preparada especialment per una nutricionista. També hi haurà animació amb grups de batucada durant el recorregut i l’actuació de DJ tant a l’arribada com a la sortida.

  

 

  

Les inscripcions es poden fer fins el proper dijous dia 16 a la web www.mollerussa.cat/mitja, on a hores d’ara ja hi ha inscrits 360 corredors a la mitja i uns 150 a la de 5 quilòmetres. Cal recordar que encara continuen els entrenaments gratuïts que, organitzats i dirigits per atletes dels Xafatolls, preparen a una quarantena d’inscrits a les dues curses en funció del nivell de cadascú. A més a més, aquests divendres  a les 21.00 hores tindrà lloc al Centre Cultural la segona de les xerrades, patrocinades del quatre empreses col·laboradores, destinades a tractar diferents temes d’interès per als corredor. 

  

 

  

Col·laboració amb Barbastre

  

Seguint amb la línia encetada l’any passat, en aquesta edició es segueix amb la col·laboració endegada amb el Club d’Atletisme de Barbastre, el president del qual Fernando Torres, ha estat també present a la roda de premsa. La col·laboració es centra en oferir avantatges als atletes dels dos clubs implicats per tal que puguin completar una marató sumant la seva participació en les dues Mitges Maratons, la de Barbastro, que va ser el passat 27 de setembre i la de Mollerussa. En aquest sentit, Mollerussa serà l’encarregada de donar els trofeus, creats per l’ocasió sumant el raïm del Somontano amb la poma com a símbols dels territoris, als tres guanyadors en categoria masculina i femenina d’aquesta Marató conjunta. Els guanyadors sortiran de la suma dels temps en les dues curses, segons ha explicat Torres.

  

 

  

D’altra banda, el proper dissabte dia 11 a partir de les 17.00 hores l’Associació Atlètica Xafatolls farà la presentació oficial del centenar d’atletes que formen part de l’escola base del club aquesta temporada. L’acte consistirà en diferents demostracions de proves variades d’atletisme per part dels nens i nenes i també d’atletes destacats, alguns dels quals són també monitors del club, segons ha explicat Gomà, que ha dit que la presentació acabarà amb una cursa de 1.500 quilòmetres. 

  

 

Comentaris

envia el comentari