Catalunya Diari

29 detinguts, un d'ells a Lleida, per introduir i comercializar substàncies estupefaents a Saragossa i Catalunya

29 detinguts, un d'ells a Lleida, per introduir i comercializar substàncies estupefaents a Saragossa i Catalunya| ACN - Fotografia: EP

 

La policia espanyola ha desarticulat una organització criminal especialitzada en la introducció i comercialització de substàncies estupefaents a Saragossa i Catalunya. Els agents han comissat cinc quilos de cocaïna, 236 grams d'heroïna, 2,3 quilos de marihuana i 37.000 euros en efectiu.

En total, es van efectuar registres a Saragossa, Barcelona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Ripollet (Vallès Occidental), Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Adrià de Besós (Barcelonès), Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) y Sabadell, en el marc de l'operació 'Picapedra'. En total, s'han detingut 29 persones, de les quals 19 es troben a la presó de manera preventiva i s'han comissat cinc quilos de cocaïna, 236 grams d'heroïna, 2,3 quilos de marihuana i 37.000 euros en efectiu així com catorze quilos de substància adulterant, diverses armes de foc, munició, una flota de vuit vehicles, premses mecàniques pel compactat de la droga, múltiples balances de precisió, batedores, envasadores i diversos efectes per a l'elaboració, adulteració i distribució de la substància estupefaent com ara filferros o plàstics.
 
Les investigacions es van iniciar el mes de setembre de 2015 quan es va detectar la presència d'un grup criminal organitzat jerarquitzat, que es dedicava al narcotràfic, que estava establert a la capital aragonesa i del qual formaven part principalment persones de nacionalitat colombiana.
 
En un primer moment les investigacions es van centrar en un ciutadà colombià que presumptament es dedicava a la distribució de cocaïna des d'un domicili de Saragossa. Posteriorment es va poder identificar la resta d'integrants del grup criminal. Entre ells estaven els residents a Saragossa dedicats a la distribució directa al consumidor i els proveïdors i transportistes dels estupefaents que operaven des de diverses localitats de la demarcació de Barcelona.
 
El passat mes de febrer els investigadors van tenir coneixement que l'organitzador viatjaria des de Barcelona fins a Saragossa per proveir de cocaïna els venedors de la capital aragonesa. Es va establir un dispositiu policial i es va interceptar un vehicle al peatge de Pina d'Ebre. Els agents van detenir el matrimoni que conduïa el vehicle i que transportava més de 750 grams de cocaïna amagats en una maleta entre roba infantil. Viatjaven acompanyats de dues nenes menors d'edat per intentar passar desapercebuts en un possible control policial. Posteriorment es van dur a terme diversos registres en domicilis de Saragossa i Barcelona i es va comissar un quilo de cocaïna, marihuana i 16.000 euros en efectiu entre d'altres. 
 
La segona fase de l'operació es va centrar en els caps de l'organització, establerts a diverses localitats de la demarcació de Barcelona. En aquesta ocasió, els agents van intervenir tres quilos i mig més de cocaïna, 236 grams d'heroïna i un quilo de marihuana, entre d'altres efectes i van detenir tres membres de la cúpula del grup criminal. Com a conseqüència d'aquesta actuació es van dur a terme més detencions amb les quals es va donar per desarticulada completament d'organització i es van comissar diverses armes de foc i munició.
 
La policia espanyola creu que l'organització comptava amb un grau alt d'especialització i distribució de tasques, incloent des dels proveïdors de la droga, persones que la transportaven fins a Saragossa i traficants que venien les substàncies estupefaents al consumidor final. 
 
Les investigacions s'han dut a terme per part dels agents del Grup Primer d'Estupefaents de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (UDYCO) de la Brigada Regional de Policia Judicial de Saragossa, en col·laboració amb el Grup Tercer de la Secció d'Estupefaents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari