Catalunya Diari

2,9 milions d'euros per millorar l'accessibilitat a l'L-310 a Tàrrega i Torrefeta i Florejacs

2,9 milions d'euros per millorar l'accessibilitat a l'L-310 a Tàrrega i Torrefeta i Florejacs| Redacció - Fotografia: Departament de Territori

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat obres de millora de l’accessibilitat de la carretera L-310 a diversos nuclis dels termes municipals de Tàrrega i Torrefeta i Florejacs. Els treballs es liciten per un import de prop de 2,9 milions d’euros i s’adjudicaran a principis d’any. Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre de 2017 i tinguin un termini de sis mesos.

L’obra vol afavorir la seguretat viària a l’L-310 modificant cinc encreuaments que serveixen d’accés a nuclis de població i que ara són en forma de T. Aquesta carretera, que discorre entre Tàrrega i Guissona passant per Torrefeta i Florejacs, té un trànsit d’uns 5.500 vehicles al dia, dels quals un 9% són pesants.
 
Principalment, les obres consistiran en la formació de carrils centrals per a facilitar els girs a l’esquerra amb més seguretat i comoditat. En concret, les actuacions previstes són:
Accessos als nuclis de la Figuerosa i Riudovelles, al terme municipal de Tàrrega. En tots dos casos, es formarà un tercer carril central per a fer els girs a l’esquerra.
Accés a Gra (Torrefeta i Florejacs). Es construirà una rotonda de 40 metres de diàmetre, que també permetrà ordenar els accessos a diversos camins.
 Accés a Sant Martí de la Morana (Torrefeta i Florejacs). Es formarà un tercer carril central per als girs a l’esquerra. L’actuació implica la desviació d'un camí  i la reubicació de la parada d’autobús actual.
- Accés a la Morana  (Torrefeta i Florejacs). Es preveu un tercer carril central per als girs a l’esquerra.
 
A més d’aquestes tasques, l’obra preveu el repintat de la calçada, la millora dels senyals verticals i l’estassada de la vegetació al lateral de la carretera. També s’inclou l’enllumenat de les interseccions de la Figuerosa i Gra i  l’aplicació de mesures d'integració ambiental com el tractament dels camins en desús, l’estesa de terra vegetal i la hidrosembra.
 
Finalment, en les obres que es liciten ara també es millorarà la intersecció al nucli d’Altet (Tàrrega) des de la C-14. En aquest punt, es formarà una doble cruïlla en T amb moviments canalitzats i un tercer carril central per fer els girs a l’esquerra cap a l’Altet, que també permetrà l’accés a un camí.


Comentaris

envia el comentari