Catalunya Diari

La 35a Marxa Beret arribarà a la Val d'Aran el proper 2 de febrer

La 35a Marxa Beret arribarà a la Val d'Aran el proper 2 de febrer| Redacció - Fotografia: Facebook Marxa Beret

 

La Val d'Aran acollirà el proper 2 de febrer de 2014 la 35 edició de la prestigiosa Marxa Beret, la carrera d'esquí de fons més popular d'Espanya, inclòs el Pirineu Francès. Les inscripcions ja estan obertes.

  

En aquesta edició, la preparació serà més intensa a causa de l'adaptació de la competició a les exigències que comporta l'organització dels Campionats d'Europa de Llarga Distància, ja que la Marxa Beret ha estat la seu escollida per a l'organització d'aquest esdeveniment per a la temporada 2015/2016. A més, la carrera aranesa és puntuable FIS i està dins del calendari Euroloppet que reuneix les marxes populars d'esquí de fons més importants d'Europa.

  

 

  

La carrera proposa 3 distàncies: 10, 21 i 42 quilòmetres, que transcorren pel Pla de Beret a 1.850 metres d'altitud i que passen pel poble de Montgarri. El director corporatiu de la Marxa, Luís Carlos Medina, ha explicat que "aquest any com a novetat, l'esdeveniment començarà el divendres, 31 de gener, a les 18.30 hores amb una demostració d'aquest esport pels carrers de Vielha a càrrec dels clubs i de tres corredors de renom".

  

 

  

L’'Sprint Salomon' passarà a ser Trofeu Salomon Skating, i serà una prova de set quilòmetres, en la tècnica de patinador, que es realitzarà el dissabte a les 11.00 hores al Pla de Beret. En aquest sentit, Medina ha afegit: "Aquesta prova es fa amb vista a preparar les carreres de les dues modalitats que haurem d'organitzar en la temporada 2016 amb motiu del campionat d'Europa de Llarga distància".

  

 

  

Tothom pot participar en aquesta carrera d'estil clàssic que combina a la perfecció l'alt nivell esportiu amb els fondistes amateurs i fins i tot famílies completes. Al voltant de 1.000 participants es donen cita cada any per participar en la Marxa Beret. Les inscripcions es poden fer a través de la web www.marxaberet.com, que conté el formulari per a inscripcions individuals i de grup, a més d'informar sobre tots els detalls inclòs el complet programa d'activitats a desenvolupar del divendres 31 de gener al diumenge 2 de febrer de 2014.

  

 

  

La Marxa Beret està promoguda pel Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i  l'Ajuntament de Naut Aran i compta amb la col·laboració dels Volentaris Val d’Aran i d'altres organismes i entitats, a més de la Real Federació Espanyola Esports d'Hivern i la Federació Catalana Esports d'Hivern.

Comentaris

envia el comentari