Catalunya Diari

485 sortides dels Bombers i prop de 900 trucades al 112 pel temporal de pluja i vent

485 sortides dels Bombers i prop de 900 trucades al 112 pel temporal de pluja i vent| ACN - Fotografia: Twitter (Arxiu)

El temporal de pluja, vent i mala mar que ha colpejat aquest dilluns nombroses comarques de Catalunya ha obligat els Bombers de la Generalitat a fer més de 485 sortides, mentre que el telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 900 trucades. La majoria d'aquestes han estat per inundacions de carrers i baixos o caiguda d'arbres i d'elements estructurals.

Les incidències més destacades de la intensa borrasca han estat un esclafit que ha provocat destrosses en una urbanització de Mont-roig del Camp, acumulacions d'aigua a les Oluges (Segarra) i a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) i el rescat d'un home que havia estat arrossegat amb el cotxe per una riera al Pla de Santa Maria (Alt Camp).

Segons han detallat els Bombers, el rescat s'ha produït a la urbanització Torre del Pinxo. La persona ha pogut sortir de l'interior del vehicle pel seu propi peu i ha aconseguit agafar-se a una branca mentre era salvat pels efectius. Els prop de 10.000 abonats sense llum que hi havia a les comarques del Maresme, Vallesos i Tarragonès han anat recuperant progressivament el subministrament al llarg de la tarda/vespre. Segons Fecsa Endesa, a hores d'ara hi ha poca quantitat de clients afectats.

Acumulació d'aigua a l'estació de Lleida
Sí que hi ha problemes encara a la xarxa ferroviària, amb retards a la línia del Maresme pel temporal de mar –entre Vilassar i Calella- i tall de circulació de trens de la R12, R13 i R14 a Lleida ciutat degut a l'acumulació d'aigua als passos inferiors. S'ha establert un servei de transport per carretera entre les estacions de Lleida, Puigverd, Bell-lloc i Alcoletge. Cinc dotacions de Bombers de la Generalitat treballen en l'acumulació d'aigua a l'estació d'ADIF a Lleida.

Pel que fa a les carreteres, i segons informació del Servei Català de trànsit, només continua tallada per inundacions la N-230 a Alfarràs.

Els 485 serveis dels Bombers s'han repartit principalment per Tarragona (124), Metropolitana Nord (110), Lleida (95), Metropolitana Sud (71) i Terres de l'Ebre (58). Per comarques, el telèfon d'emergències ha rebut 162 trucades del Vallès Occidental, 114 amb origen al Baix Camp, 109 des del Segrià, 60 des de l’Alt Penedès i 44 trucades des del Barcelonès, el mateix nombre de trucades que des del Baix Llobregat i del Tarragonès. Per municipis, s’han fet 77 trucades amb origen a Lleida, 72 des de Reus, 42 amb origen a la Granada (Alt Penedès), 36 des de Terrassa i també 36 des de Sabadell.


Comentaris

envia el comentari