Catalunya Diari

600 corredors participen en la 15a edició de la RialpMatxicots

600 corredors participen en la 15a edició de la RialpMatxicots| Redacció - Fotografia: RialpMatxicots

 

La població de Rialp ha acollit aquest cap de setmana la cinquena edició de la RialpMatxicots, tres curses de muntanya que recorren 141 quilòmetres en total. Organitzada per l’Ajuntament de Rialp i l’Associació Esportiva RialpMatxicots, enguany ha congregat a 600 corredors. Com novetat d’aquesta edició s'ha produït un petit canvi en el recorregut de les curses, on els corredors han pogut gaudir del paisatge dels estanys de la Mainera.

A les 5.30 hores d'aquest dissabte es donava el tret de sortida a la RialpMatxicots Extrem, una cursa de 82 quilòmetres i 5.800 metres de desnivell positiu, que puntua per a la UTMB 2015 amb 3 punts. Els guanyadors masculins han estat el francès Nahuel Passerat amb un temps d’11 hores, 07 minuts i 41 segons; Ruben Aristu Mancho, del club C.M. Mamottrai,l amb un temps d’11 hores, 37 minuts i 06 segons; i Daniel Aguirre Ardanaz, del club Camp IV, amb 11 hores, 39 minuts i 29 segons. En dones, Jone Urkizu Mendiola, del club Anaitasuna MB d’Azkoiti,a amb un temps de 13 hores, 17 minuts i 13 segons, que estableix un nou rècord femení de la cursa; Lola Brusau Alos, del club Excta. Uecanoia, amb un temps de 15 hores, 13 minuts i 31 segons; i en tercer lloc Teresa Forn Munne, de la Ass. Esp. Diedre, amb un temps de 16 hores, 17 minuts y 3 segons.
 
A les 6.00 hores es donava la sortida a la RialpMatxicots Marató, una cursa de 42 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu, que puntua per a la UTMB 2015 amb un punt. Els guanyadors masculins han estat Jordi Sanchez Padilla de Súria que ha guanyat amb un temps de 5 hores 48 minuts i 28 segons. El podi l'ha compartit amb Jordi Marco Sauquet, del club Team RialpMatxicots, amb un temps de 5 hores 57 minuts i 31 segons; i Xavier Edo Castillo, del club Ass. Esp. Diedre, amb un temps de 6 hores 10 minuts i 9 segons. En dones, el podi l’han format Marta Riba Carlos, del club d’esquí La Pobla de Segur, amb un temps de 06 hores 23 minuts i 38 segons; Anna Juve Sabate, del club Cep. Terradesports, amb un temps de 7 hores, 28 minuts i 10 segons; i Lucia Caballero Marcos, del club Excta. Uecanoia, amb un temps de 7 hores, 36 minuts i 18 segons.
 
El diumenge a les 8.30 hores començava la RialpMatxicots Popular, una cursa de 17 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu. Els guanyadors han estat en categoria masculina Iu Escola, del club Saboya Team, amb un temps d’1 hora, 55 minuts i 58 segons. Deu minuts més tard arribava Sergi Furio, del club d’esquí La Pobla de Segur; i un minut més tard completava el pòdium Josep Maria Calafell, del club Excta. Uecanoia. En dones, ha guanyat Cristina Martinez, del club C.A les Tortugues, amb un temps de 2 hores, 26 minuts i 55 segons; seguida un minut més tard de Karina Abetedaga, del club Tremp Runners; i sis minuts més tard arribava Maria Jose Gajete, del club Atletisme Sant Boi.
 
Les tres competicions s'han pogut seguir en directe a través del canal www.excomcloud.tv, amb diverses càmeres col·locades en diferents punts del recorregut, que han deixat imatges increïbles. I l’actuació en directe del grup pallarès Majony’s que ens van a oferir música en directe per corredors, acompanyants, i tot aquell que es va apropar a Rialp.
 
Des de l’organització de la cursa volen agrair l’alt nivell d’implicació dels veïns de Rialp i de la comarca com voluntaris, acollint i donant suport als corredors. Rialp aposta fermament per aquesta carrera, ja que crea un fort impacte econòmic per als establiments del municipi, ajudant a promocionar aquesta destinació com a marca turística tot l'any. Els participants i acompanyants han pogut gaudir de l'entorn, de la gastronomia i de la bona gent de Rialp i del Pallars Sobirà.


Comentaris

envia el comentari