Catalunya Diari

68.000 visitants i 63.000 litres d'oli venuts a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques

68.000 visitants i 63.000 litres d'oli venuts a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques| Redacció - Fotografia: Laura BielaTot i la pluja del divendres i del dissabte, els visitants han omplert de goma gom els pavellons firals i els carrers adjacents. Enric Mir considera que les dades d'aquesta 51a edició són "molt positives, ja que la xifra de públic s'ha mantingut i per poc no supera la de l’any passat malgrat les inclemències meteorològiques, el què ens indica la bona salut del certamen tot i la crisi".

Pel que fa als litres d’oli venuts, enguany se n'han venut un 5% més que l'edició anterior. Aquest creixement s’explica en bona part pel canvi de tendència que es percep en els consumidors, els quals sembla que s’estan començant a recuperar, lleument, de la crisi econòmica. En aquest sentit també, segons ha explicat l'alcalde, els expositors s’han mostrat molt satisfets "pel fet d’haver venut més oli i de més qualitat, ja que en aquesta fira s’ha donat molta sortida als envasos d’oli de mig i d’un litre".

Acte de cloenda

Josep Maria 'Xixo' Castaño, xef del restaurant Malena de Gimenells, que recentment ha recuperat l'estrella Michelin, ha presidit l’acte de cloenda, i durant el seu discurs ha elogiat les característiques de l’oli d’oliva garriguenc, "un producte únic, elegant i exclusiu" i n’ha reivindicat el seu ús a la cuina. Prèviament, la comitiva d'autoritats, encapçalada per l’alcalde Enric Mir i per Josep Maria 'Xixo' Castaño, ha tingut l'oportunitat de conversar amb expositors, que un any més s’han mostrat molt satisfets per “les vendes i per la imatge de qualitat que projecta la Fira”. Tots ells han pogut comprovar la capacitat d’atracció d’aquest certamen que en aquesta 51 edició ha comptat amb 140 estands, una xifra rècord.Mir, durant el seu parlament, ha reconegut que té "molt bones sensacions pel posicionament d’un certamen en la què cada vegada el públic és més assidu i més exigent”. Per la seva part el gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta, ha destacat “el dinamisme del certamen”, que aquest any ha comptat amb mostres, exhibicions, xerrades, col·loquis, tastos, degustacions i activitats en directe, a més dels actes més tradicionals i que compten amb una gran acceptació, com la Cursa de l’Oli i els Tres Tombs, i d’altres que són novetat, com el Concert de l’Oli, amb Els Catarres com a caps de cartell, que dissabte a la nit va reunir més de 1.500 persones.


Comentaris

envia el comentari