Catalunya Diari

70.000 persones visiten la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell

70.000 persones visiten la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'UrgellAquesta xifra de prop de 70.000 visitants es desprèn del nombre de tiquets de degustació de formatges venuts a l'espai firal de la 19a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que ha obtingut més vendes que en darreres edicions, així com el nombre de vehicles que han arribat fins a la ciutat durant tot aquest cap de setmana de fira. També destaca el creixement de molts visitants que han vingut per primera vegada en aquest certamen dedicat al formatge artesà del Pirineu.


Davant d'aquest èxit de convocatòria que en aquesta edició ha tingut la Fira de Sant Ermengol, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha volgut remarcar que el model d'aquest certamen està ja plenament consolidat. "La fira s'ha consolidat com esdeveniment firal a nivell nacional", ha manifestat Batalla. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, també ha volgut assenyalar que l'èxit d'aquesta fira és fruit de la feina portada a terme pel personal del Consistori urgellenc, així com també per la bona col·laboració dels propis formatgers, empresaris, entitats i institucions que fan possible la celebració de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell.


El nou espai Territori Actiu, ubicat al recinte firal del pavelló poliesportiu, ha obtingut una gran acceptació per part dels visitants a la fira que s'han interessat per les diverses propostes turístiques per poder practicar esports a la natura com poder fer turisme de natura. A l'espai Territori Actiu hi ha estat present Turisme Seu, empresa de la Seu d'Urgell que engloba tota l'oferta turística de la ciutat i comarca, acompanyada per un total de 10 empreses o entitats que ofereixen practicar esports d'aventura o poder fer turisme de natura al territori.

Els visitants a la Fira de Sant Ermengol han trobat empreses dedicades al turisme ornitològic com Aubèrria; a les bicicletes rurals elèctriques que ofereix l'empresa Burricleta; a la pràctica del pàdel com Mas d'En Roqueta; al ràfting i el piragüisme del Parc Olímpic del Segre; als cavalls amb l'Hípica Sant Antoni; al parapent amb Organyà Xperience i el mateix alberg d'Organyà; a la marxa nòrdica amb l'empresa Nordic Walking-Nordic Esport; i a l'esquí de fons amb Tot Nòrdic i les estacions d'esquí nòrdic de Catalunya. També hi han tingut presència a Territori Actiu les proves esportives a la natura com són l'Escanyabocs, organitzat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, i el Cadí Circuit 'Fer' de curses de muntanya que se celebren a l'Alt Urgell.

Un altre espai que ha aglutinat molts visitant al llarg d'aquest cap de setmana de fira a la Seu ha estat l'Espai Km0-GUSTUM que per segon any consecutiu ha ofert tastos gastronòmics basats en productes agroalimentaris de l'Alt Urgell i el Baridà. L'objectiu de l'Espai Km0-GUSTUM és potenciar i alhora promocionar el sector agroalimentari de proximitat, tot creant sinergies entre els diferents productes que hi són presents.


Comentaris

envia el comentari