Catalunya Diari

700.000 euros per reparar els danys de les riuades

700.000 euros per reparar els danys de les riuades| Redacció - Fotografia: Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

 
En concret, es realitzaran actuacions de reparació i restitució de marges a Barruera (a la Vall de Boí , a la conca de la Noguera de Tor, afluent de la Noguera Ribagorçana), a Llavorsí, Espot i Àreu (aquests tres últims a la conca del Pallaresa), i a més, s'executaran neteges de taponaments en diversos punts dels rius Noguera Pallaresa, riu Escrita i Noguera de Vallferrera. El pressupost total de les obres de reparació de les que avui s'ha informat és de 700.000 euros.


 

Juntament amb les esmentades neteges, les obres concretes de reparació i restitució de marges són :


- Conca de la Noguera Ribagorçana: Barruera, a la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça. S'actuarà en la llera del riu Noguera de Tor (afluent de la Noguera Ribagorçana) , on es procedirà a restituir la marge al llarg de 1.300 metres i es reconstruirà una mota de materials solts.


- Conca de la Noguera Palleresa:


Llavorsí: reconstrucció de 40 metres d'un mur existent.


Espot (riu Escrita) - actuacions de reconstrucció de murs defensius en quatre punts: reconstrucció de 60 metres de mur de maçoneria en la marge dreta a la zona de bombers; reconstrucció de 75 metres de mur de maçoneria en la marge esquerra enfront de la central hidroelèctrica; reconstrucció de 30 metres de mur de maçoneria marge dreta al costat del antic molí i reconstrucció de 15 metres de mur al marge esquerre al costat de la zona d'hotel.


Àreu (riu Noguera de Vallferrera) - actuacions de restitució de marges i redistribució de materials en tres punts: 60 metres al costat de la zona d'instal·lacions esportives, al costat de la planta depuradora també per 60 metres i al costat de les instal·lacions agrícoles. Comentaris

envia el comentari