Catalunya Diari

85 escaquistes, al 17è Open Internacional d’Escacs de Balaguer

85 escaquistes, al 17è Open Internacional d’Escacs de Balaguer| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 


Un total de 85 jugadors d’escacs competeixen des d’avui i fins el proper 24 de juliol al 17è Open Internacional d’Escacs Ciutat de Balaguer, un dels tornejos més importants de Catalunya i puntuable pels rànquings FIDE (Federació Internacional d’Escacs) i FEDA (Federación Española de Ajedrez).La competició es disputarà a la sala d’actes de Lapallavacara i, en total, es jugaran 9 rondes que començaran a partir de les 16.30 hores. Els emparellaments de la primera ronda, que es jugarà avui mateix, es faran a través d’un semisorteig, és a dir, s’emparellarà el primer classificat amb l’últim, i així correlativament. Els emparellaments en les següents jornades es faran segons la puntuació, de manera que els enfrontaments siguin entre jugadors amb la mateixa puntuació. 
 
Entre els jugadors n’hi ha una vintena de titulats, dels quals 10 tenen la categoria màxima de Gran Mestre (GM), la resta són Mestre Internacional (MI) i Mestre Fide (MF). Precisament, el Gran Mestre Josep Oms Pallisé, de Vallfogona de Balaguer, és el cap de sèrie de la competició. Així mateix, hi prenen part jugadors de fins a 15 nacionalitats diferents. 
 
Durant la competició també hi haurà temps per l’oci. De fet, l’organització, el Club d’Escacs Balaguer ha preparat un ampli programa d’activitats, com ara visites turístiques per Balaguer i al Parc Astronòmic del Montsec i sortides amb BTT i piragua.
 
Pel que fa als premis, es repartiran fins a 13.000 euros en metàl·lic. També hi haurà premis per categories d’edat i sexe. 


Comentaris

envia el comentari