Amb la voluntat de dignificar indrets oblidats de la ciutat, voluntaris d’ambdues entitats esmerçaren esforços a netejar l’entorn, l’accés i l’interior del pou del gel per obrir-lo al públic. Tècnics del Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega van coordinar la restauració i en el decurs de les visites van detallar als assistents la història del pou. Es tracta d’un significatiu vestigi històric datat entre els segles XVI i XVII, situat vora el castell medieval, de 8 metres de diàmetre i 12 metres d’alçada.
Transcorreguda ja la Festa Major, el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega invertirà esforços per continuar la preservació d’aquest singular element del patrimoni local i no es descarta en el futur de fer més visites guiades obertes al públic. El pou era un dipòsit on els targarins conservaven el glaç destinat a la conservació d’aliments, sobretot el peix, la refrigeració de begudes i usos terapèutics.
Més notícies: