Catalunya Diari

Absolen l'exdona de l'amo d'una botiga de marihuana de Tàrrega assaltada tot i considerar-la la fiscalia la instigadora

Absolen l'exdona de l'amo d'una botiga de marihuana de TÃ rrega assaltada tot i considerar-la la fiscalia la instigadora| Text i fotografia: ACN

L'Audiència de Lleida ha condemnat tres dels quatre homes acusats d'assaltar i emmordassar l'amo de la botiga de venda de llavors de marihuana de Tàrrega, 'Punta Verde', el 28 d'agost de 2013 a penes d'entre set anys i mig i vuit anys de presó.

El quart, O. B. H., de 29 anys, no es va presentar al judici perquè, segons va al·legar, va perdre un avió. Els considera autors d'un delicte de robatori amb intimidació per l'assalt a la botiga fent-se passar per policies; un delicte de robatori en casa habitada per entrar a casa del propietari a Agramunt, on estava la seva parella, i robar-li el cotxe, fent-se passar també per policies, i un delicte de detenció il·legal per immobilitzar el propietari de la botiga i deixar-lo tancat al lavabo del local. Ha absolt en canvi l'exparella de la víctima, tot i que la fiscalia la considerava la instigadora de l'assalt i demanava per a ella quatre anys de presó. L'Audiència sí que ha condemnat a cinc anys i mig de presó el company sentimental d'aquesta, com a còmplice dels dos robatoris ja que el considera responsable de planificar el robatori i contactar amb els lladres. L'Audiència de Lleida també obliga els condemnats a indemnitzar les víctimes amb 5.500 euros.

L'Audiència de Lleida considera que no hi ha proves que demostrin que l'assalt el va planificar l'exdona del propietari de la botiga, G. S. H., de 32 anys i veïna de Preixens, a la Noguera. En canvi, considera que va ser el seu company sentimental de llavors, J. M. G., de 44 anys i veí de Canet de Mar, qui va contactar amb altres acusats, veïns de Mataró, que van cometre materialment els fets; F. J. P. M., de 43 anys; A. M. P. F., de 52 anys; i N. N., de 36 anys, aquest últim amb antecedents, a canvi d'una part del que aconseguissin amb l'atracament.

L'assalt va tenir lloc el 28 d'agost de 2013 quan uns desconeguts van lligar de mans i peus i van emmordassar el propietari d'una botiga de llavors de marihuana de Tàrrega. Cap a les vuit del vespre uns homes van entrar amb armes de foc i fent-se passar per policies a la botiga 'Punta Verde', situada al número 2 de la plaça El·líptica de la capital de l'Urgell, en una de les entrades a la ciutat i es van endur 2.500 euros i alguna joia. Després, els assaltants, armats amb pistoles, es van desplaçar a Agramunt (Urgell), on viu el propietari de l'establiment. Van amenaçar la seva parella d'aleshores i li van robar el cotxe, un Audi TT.


Comentaris

envia el comentari