Catalunya Diari

Accepta tres anys i mig de presó per participar en el robatori de la sucursal de la Caixa de Seròs

Accepta tres anys i mig de presó per participar en el robatori de la sucursal de la Caixa de Seròs| Text i fotos: ACN

L'acusat de participar en el robatori que va tenir lloc el 25 de maig de 2015 a la sucursal de la Caixa de Seròs ha reconegut els fets en el judici per conformitat que ha tingut lloc aquest dilluns al penal 2 de Lleida. Ja ha abonat 600 euros al subdirector de l'oficina per les lesions patides i haurà de pagar 12.930 euros a l'entitat en concepte de responsabilitat civil.

Tot i que al robatori, segons les investigacions dels Mossos, haurien participat quatre persones, l'ara jutjat, J. I. Ll., és l'únic acusat per aquests fets ja que el cotxe amb què haurien fugit era seu i no s'han trobat indicis de la implicació de ningú més, ja que anaven amb la cara tapada. Aquest dilluns, les parts han arribat a un acord i l'acusat, que fa un any que es troba a la presó per aquests fets, ha acceptat tres anys i mig. Concretament, ha acceptat dos anys de presó per un delicte de robatori amb violència; un any de presó i una indemnització de 600 euros (que ja ha abonat) per lesions, ja que va resultar ferit el subdirector de l'oficina; i mig any de presó i una multa de 540 euros pel delicte de falsificació de document oficial ja que va falsificar les matrícules del seu vehicle, amb el qual van fugir. A més, ha acceptat una responsabilitat civil de 12.930 euros per a l'entitat, en concepte dels diners que es van endur.

L'atracament de Seròs va tenir lloc el 25 de maig de 2015. Quatre individus van entrar a robar poc abans de les nou del matí la sucursal de la Caixa. Ho van fer a punta de pistola i encarant-se directament amb els treballadors del banc. En el moment de l'atracament també hi havia clients i, segons els testimonis, van ferir amb la culata d'una arma de foc el subdirector de la sucursal al cap. Els Mossos d'Esquadra van desplegar el dispositiu 'gàbia' per mirar de localitzar-los per la zona ja que van aconseguir fugir amb un vehicle però no els van trobar.

La policia va detenir el 28 d'octubre de 2015 al matí a Fraga a J. I. Ll. pel robatori de Seròs, tot i que també se'l relaciona amb l'atracament a una altra oficina de la Caixa, el 29 de desembre de 2014, al barri de la Mariola de Lleida. En tots dos robatoris, els lladres van accedir a les oficines amb la cara tapada i van amenaçar els treballadors a punta de pistola.


Comentaris

envia el comentari