Catalunya Diari

Acord de govern entre CiU i PSC per governar a Tàrrega

Acord de govern entre CiU i PSC per governar a Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Els grups municipals de CiU i PSC a l’Ajuntament de Tàrrega han subscrit aquest dilluns un pacte de govern entre ambdues formacions per al mandat 2015-2019. Aquest acord es tradueix en un Equip de Govern que comptarà amb majoria absoluta a l’arc consistorial (10 de 17 regidors), ja que sumarà els 8 edils de CiU i els 2 del PSC, segons els resultats electorals obtinguts el passat 24 de maig. 

La resta de grups de l’arc consistorial són CUP (3 regidors), ERC (3 regidors) i Comú de Tàrrega (1 regidor). Han signat el pacte de govern Rosa Maria Perelló, cap del grup de CiU i alcaldessa de Tàrrega, i Silveri Caro, cap del grup del PSC. Ambdós han subratllat “la coincidència de polítiques locals, de visió de ciutat i la prioritat de constituir un govern fort i estable, i que alhora permeti el diàleg i la negociació amb la resta de grups municipals”.
 
Transparència en l’acció de govern
Les responsabilitats municipals s’exerciran “amb la màxima transparència, proximitat amb la ciutadania, pluralitat i rigor”, segons afirmen Perelló i Caro. Així mateix, els eixos generals d'actuació seran:
- Treballar per sortir de la crisi sense que ningú es quedi pel camí i establir els acords per assolir-ho
- Assolir una ciutat cohesionada socialment: continuar lluitant contra els efectes de la crisi, atenent les necessitats bàsiques de les persones
- Un govern municipal per al desenvolupament econòmic i l’ocupació, amb una política econòmica realista: no estirar més el braç que la màniga, ni endeutar la ciutat
- Treballar per continuar aprofundint en la capitalitat de Tàrrega com a segona ciutat de les terres de Lleida
 
Pel que fa al procés sobiranista, CiU apostarà per estar al costat dels qui proposen per a Catalunya un Estat independent. D’altra banda, el PSC planteja una solució federal per resoldre l’encaix de Catalunya. Aquestes diferències se circumscriuran en l’àmbit extra-municipal i cada grup defensarà el seu posicionament sense afectar les qüestions estrictament municipals.
 
El cartipàs s’aprovarà el 9 de juliol
L’entesa ha donat peu a la confecció d’un cartipàs municipal en què ambdues formacions compartiran responsabilitats de govern, articulades mitjançant deu regidories. El cartipàs se sotmetrà a l’aprovació del Ple en la sessió convocada per al proper dijous 9 de juliol.
 
Junta de Govern local
Alcaldessa: Rosa Maria Perelló Escoda (CiU)
1r. Tinent d’alcalde: Carles Pascual Pascual (CiU)
2n. Tinent d’alcalde: Josep Castelló Solà (CiU)
3r. Tinent d’alcalde: Silveri Caro Cabrera (PSC)
4rt. Tinent d’alcalde: Raül Palacios Bover (CiU)
 
Regidories
- Governació i Promoció Econòmica: Carles Pascual Pascual (CiU)
- Serveis Municipals, Medi Ambient i Agricultura: Josep Castelló Solà (CiU)
- Cultura: Raül Palacios Bover (CiU)
- Joventut i Polítiques d’Igualtat: Núria Franquesa Sanahuja (CiU)
- Ensenyament, Participació Ciutadana i Pobles: Gabriel Lacambra Garcia (CiU)
- Sanitat i Salut, Immigració, Centre Obert i La Solana: Josefina Bernades Garcia (CiU)
- Urbanisme: Marti Pijuan Riera (CiU)
- Finances, Secretaria General, Recursos Humans, Comunicació i FiraTàrrega: Rosa Maria Perelló Escoda (CiU)
- Benestar Social: Noèlia Soto Gonzàlez (PSC)
- Esports: Silveri Caro Cabrera (PSC)
 
En relació al mandat anterior es manté l’organigrama de deu regidories si bé algunes s’unifiquen (Governació amb Promoció Econòmica, Serveis Municipals amb Medi Ambient) i altres esdevenen una de sola (Esports o Sanitat). A més, la nomenclatura del cartipàs vol accentuar la presència en l’acció de govern de serveis com el Centre Obert o el Centre de Formació La Solana. Així mateix, l’alcaldessa assumeix també Finances, Comunicació i FiraTàrrega (a l’igual que en l’anterior mandat), àrea a la qual incorpora Recursos Humans. Dins aquesta mateixa àrea, l’organigrama municipal dedicarà també atenció especial a l’aplicació de la llei de transparència.


Comentaris

envia el comentari