Catalunya Diari

Acord 'satisfactori' entre empresa i treballadors pel tancament de Tradema

Acord 'satisfactori' entre empresa i treballadors pel tancament de Tradema| Redacció - Fotografia: TrademaLa Federació d’Indústria i Treballadors Agraris (FITAG) de la UGT-Terres de Lleida, present a les negociacions amb CCOO al departament de Treball, qualifica de "bon acord" el pacte al qual s’ha arribat, tenint en compte la posició per part de l’empresa que des d’un primer moment ha posat moltes traves. Així doncs, l’empresa ha acceptat indemnitzar els treballadors amb 35 dies per any treballat, amb un topall de 50.000 euros, per aquells de més antiguitat. Pel que fa a les prejubilacions, els 20 treballadors que s’hi adhereixin cobraran, entre els 55-57 anys el 70% del seu sou; i així successivament augmentat aquest percentatge amb el 80% entre els 58 i 62 anys; i un 85% per als de més edat.

Pel que fa als trasllats a d’altres plantes n’hi haurà 14 a Linares i 1 a Valladolid. L’acord contempla que l’empresa els pagarà el primer any de lloguer i, a més a més, contractarà una empresa de col·locació laboral per ajudar a les parelles dels que s’hi traslladin.

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Rosa Palau, present a les negociacions, ha qualificat de positiu l’acord, malgrat la situació ideal hauria estat que Tradema continués a Solsona. Això no obstant, Palau ha assenyalat que des de la UGT-Terres de Lleida seguiran pressionant a les institucions perquè busquin alternatives reals i viables per a la planta que quedarà ara sense activitat.


Comentaris

envia el comentari