Catalunya Diari

Activada la prealerta de l'Inuncat per la possibilitat d'una crescuda important dels cabals aquesta tarda al Pirineu

Activada la prealerta de l'Inuncat per la possibilitat d'una crescuda important dels cabals aquesta tarda al Pirineu| Text i fotos: ACN

 

Protecció Civil ha activat aquest dilluns la prealerta del pla d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per l'augment dels cabals dels rius a les comarques del Pirineu Occidental i per la previsió de que assoleixin valors elevats amb possibilitat d'alguna incidència a l'entorn de les lleres, sobretot al vessant sud i als barrancs.

L'augment del cabal dels rius a aquesta zona ve donat per les pluges acumulades a les cotes altes del Pirineu Occidental que, segons el Servei Meteorològic, han superat ja els 40 litres per metre quadrat en general durant el dia d'avui i els 100 litres en algunes zones del Pallars Sobirà, i pel desgel de la neu acumulada a les cotes altes.
 
L'Institut Cartogràfic i Geològic ha indicat el desgel aporta segons les zones uns valors d'entre 40 i 60 litres per metre quadrat.
 
Les informacions facilitades per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) indiquen que la combinació de l'aportació d'aigua de pluja i del desgel, sumada a la previsió que les pluges continuïn durant el dia d'avui, poden provocar valors importants en els cabals dels rius de la Val d'Aran, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Alt Urgell durant aquesta tarda.
 
Protecció Civil ha demanat molta prudència a l'entorn de les lleres dels rius, rieres i barrancs i en les activitats de muntanya durant l'episodi de pluja, que es podria repetir de cara a dimecres quan es reactivaran les pluges després d'una treva aquest dimarts.


Comentaris

envia el comentari