Catalunya Diari

Adjudiquen el projecte per a convertir el tren Lleida-la Pobla en tramvia al seu pas per Balaguer

Adjudiquen el projecte per a convertir el tren Lleida-la Pobla en tramvia al seu pas per Balaguer| Text i fotos: ACN

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat el projecte constructiu per a la integració urbana de la línia de tren Lleida-la Pobla al seu pas per Balaguer. El projecte se centra en la conversió de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en tren-tramvia per adaptar-la millor a l'entorn urbà de la capital de la Noguera pel qual discorre.

Els objectius d'aquesta actuació, amb una inversió estimada de 5 milions d'euros, són integrar urbanísticament la línia de ferrocarril en relació amb la trama actual de Balaguer i també amb els desenvolupaments previstos pel municipi a l'est de les vies. Territori i Sostenibilitat va redactar el projecte bàsic per a la integració urbana de la línia ferroviària en col·laboració amb l'Ajuntament de Balaguer.
 
L'àmbit d'actuació del projecte abasta una superfície total de 15.400 metres quadrats i comprèn el tram de línia ferroviària de 680 metres de longitud a l'entorn de l'estació de Balaguer, des d'uns 150 metres al sud del carrer Tarragona fins a l'encreuament amb el carrer Urgell; i els dos creuaments de la línia ferroviària amb el carrer de les Franqueses i la carretera de Camarasa.
 
En concret, la integració urbana de la línia d'FGC a Balaguer comportarà la integració de la configuració actual de vies; el condicionament i urbanització de l'entorn de l'estació, i la pavimentació i semaforització d'encreuaments. Els acabats combinaran superfícies de llamborda i formigó imprès amb paviments de pedra artificial i panot, mentre els trams de platja de vies que es mantenen en balast seran continguts per vorades de granit.


Comentaris

envia el comentari