Catalunya Diari

Agents Rurals denuncien 9 pescadors furtius a l'embassament de Rialb

Agents Rurals denuncien 9 pescadors furtius a l'embassament de Rialb| Redacció - Fotografia: Agents Rurals

 

Efectius dels Agents Rurals de l’Àrea Regional de Lleida van denunciar nou pescadors durant un servei de vigilància a l’embassament de Rialb, a les comarques de la Noguera i l’Alt Urgell. La inspecció es va fer durant la nit de dissabte a diumenge dia 11, en els municipis de la Baronia de Rialb, Tiurana, Bassella i Oliana.

En total, es van inspeccionar en total 20 pescadors, 9 dels quals van resultar denunciats per diferents infraccions. Sis pescaven en horari nocturn, quatre no havien adquirit el permís de la zona de pesca controlada, quatre utilitzaven peix natural (mort) com a esquer, dos no havien alliberat les carpes pescades, i dos tenien caducada la llicència de pesca.
 
Els Agents Rurals van interposar denúncies administratives per 18 infraccions lleus de la Llei de pesca continental, que se sancionen amb multes d'entre 60 i 300 euros. A més, es va interposar una denúncia per infracció de la Llei de protecció dels animals per la utilització de línies de pesca (filats), mètode de pesca prohibit. El seu ús se sanciona amb multes d'entre 100 i 400 euros.
 
En total, es van comissar 24 canyes de pesca i els filats utilitzats, i 2 luciperques (Sander lucioperca) i 1 carpa (Cyprinus carpio) morts. I es van retornar a l’aigua diversos exemplars vius de carpa.
 
Els serveis de vigilància de pesca es reforcen les nits d’estiu. Es persegueix la pesca nocturna i l’incompliment de les normes de pesca. De manera accessòria, es vetlla pel compliment de la prohibició d’acampar i de fer focs d’esbarjo a menys de 500 metres de terreny forestal.


Comentaris

envia el comentari