Catalunya Diari

Agents Rurals denuncien dos caçadors furtius de cabirol al Solsonès

Agents Rurals denuncien dos caçadors furtius de cabirol al Solsonès| Redacció - Fotografia: Agents Rurals

 

Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han interceptat en dos dies diferents dos caçadors furtius 'in fraganti' a Lladurs (Solsonès). Aquestes actuacions s’emmarquen dins d’un operatiu especial d’antifurtivisme que el Cos d’Agents Rurals posa en marxa coincidint amb l’obertura de la veda del cabirol mascle.

El primer caçador es va localitzar el 26 de març en una zona de conreus del terme municipal de Lladurs, caçant de nit (quan està prohibit), amb un rifle semiautomàtic amb més projectils dels autoritzats en el seu carregador. A més, feia ús de l’arma en zona de seguretat (un camí d’ús públic). En el moment dels fets, encara no havia abatut cap animal.
 
El segon caçador es va interceptar el dijous 9 d’abril en una pista forestal del terme municipal de Lladurs. Es disposava a sortir d’una zona boscosa a darrera hora de la tarda, després d’haver abatut furtivament un cabirol en una Àrea Privada de Caça sense l’autorització del titular de la mateixa. Els Agents Rurals van intervenir-li una arma i el cap d’un cabirol mascle que duia dins el vehicle. A més, el caçador no havia col·locat a l’animal el precinte obligatori que acreditaria la procedència legal del trofeu.
 
Abatre un cabirol sense autorització o no posar-li el precinte obligatori abans de moure’l del lloc on s’ha abatut, pot comportar sancions superiors als 1.800 euros i la pèrdua de la llicència de caça. A més, caçar furtivament en una Àrea Privada de Caça sense el permís del titular constitueix un delicte contra la fauna, que es pot castigar amb una condemna.
 
El Cos d’Agents Rurals realitza serveis preventius de furtivisme durant tot l’any, per a garantir el correcte aprofitament de les espècies de caça major. Els serveis s’intensifiquen en les èpoques en que els animals poden ser més fàcilment abatuts per furtius, com és l’època de zel.Comentaris

envia el comentari