Catalunya Diari

Agramunt acollirà diumenge el tradicional Mercat de Nadal

Agramunt acollirà diumenge el tradicional Mercat de Nadal| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Agramunt

 Amb la consolidació d’aquesta iniciativa, organitzada des de l’Ajuntament, es vol potenciar el comerç de proximitat i afavorir les compres nadalenques. La cita també comptarà amb una mostra tradicional d'animals de caça i típics de les festes com són les gallines, els faisans, els pollastres rossos, els indiots negres, els conills, els pollets, les perdius, les guatlles i els galls d’indi.
 
Durant tot el diumenge s’organitzaran un seguit d’actes i activitats que faran més amena i atractiva la petita fira. Al matí, a partir de les 10.30 hores, els més matiners gaudiran d’una bona xocolata desfeta a la plaça de l’Església i a la tarda a partir de les 17.00 hores s’habilitaran unes barbacoes perquè tothom que ho vulgui pugui berenar una llesca de pa torrat amb oli i xocolata. A més, els més petits podran gaudir d’una sessió de teatre infantil amb la companyia Parella de 2 que presentaran el seu espectacle 'La bèstia de la mar salada', un espectacle que explica la història d’un vell mariner, en Capità Bromera, i del seu fidel ajudant, en Grumet Canyafluixa que, a bord del Tastavents, el seu tronat vaixell, naveguen per les aigües dels cinc oceans per tal de capturar la temuda Bèstia de la Mar Salada. El teatre serà a les 18.00 hores a la sala del Foment Parroquial amb entrada gratuïta fins arribar al límit de l’aforament que permet l’espai.
 
Una cantada popular de nadales posarà fi a l’edició del Mercat de Nadal d’aquest any. La cantada es farà a la portalada nord de l’Església Santa Maria a partir de les 19.30 hores. Les nadales seran interpretades pels alumnes dels col·legis Mare de Déu dels Socós i Macià- Companys, i també de l’Escola Municipal de Música. 
 
Concurs de cartells del Mercat de Nadal
El Mercat també serà l’expositor de totes les obres presentades del segon concurs de cartells que busca el millor disseny per al cartell del pròxim Mercat de Nadal. Al concurs hi participen tots els nens que cursen 5è i 6è de primària als centres escolars d’Agramunt. El sistema escollit per dur a terme la votació serà popular, i totes les persones que ho vulguin podran exercitar el seu vot i escollir el cartell que més els hi agradi. L'obra guanyadora serà la il·lustració del cartell del Mercat de Nadal 2014.
 
Paral·lelament, el Departament de Benestar Social de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Creu Roja, instal·larà un punt de recollida de joguines al Mercat de Nadal sumant-se, un any més, a la campanya 'Cap nen sense joguines'. Trobareu voluntaris al punt de recollida de les 17.00 a les 20.00 hores.


Comentaris

envia el comentari