Catalunya Diari

Agramunt construirà una nova llar d'infants municipal

Agramunt construirà una nova llar d'infants municipal| Text i fotos: ACN

L'Ajuntament d'Agramunt ha donat llum verda al projecte i a la construcció d'una nova llar d'infants municipal. El nou centre s'ubicarà al costat de l'antiga caserna, en uns terrenys de titularitat municipal i després d'haver arribat també a un acord amb els propietaris de l'edifici de protecció oficial del carrer Verge dels Socors per a la cessió d'uns terrenys que permetran ampliar la zona d'esbarjo així com l'arranjament de la zona com a parc infantil.

La decisió de traslladar la llar d'infants ha estat presa després dels informes rebuts de la pròpia Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) en els quals s'aconsella que els equipaments que com aquest estan en zona inundable, es destinin a usos menys vulnerables. El passat novembre la crescuda del riu Sió va inundar la llar d'infants, a pocs metres de la residència geriàtrica on van morir quatre ancianes ofegades per l'aigua que va negar els baixos on dormien.

El nou centre educatiu, amb un pressupost de 740.000 euros es construirà durant els propers mesos i utilitzarà un sistema constructiu de darrera generació, basat en la construcció a partir de fusta d'elevat aïllament tèrmic per dotar el nou edifici de màximes condicions bioclimàtiques.

Des de l'equip de govern d'Acord d'Esquerra s'ha decidit prendre la decisió del trasllat tot i l'oposició dels regidors de CiU que defensaven mantenir l'actual llar d'infants en zona inundable. Segons l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, ''les administracions estan al servei dels ciutadans i això requereix valentia a l'hora de prendre decisions difícils. La seguretat dels ciutadans, i en especial dels infants, passa per sobre de qualsevol altre criteri''.

El nou projecte, treballat conjuntament amb les educadores del centre i inspirat en les d'infants més novedoses del moment, ja ha estat presentat a les actuals i futures famílies usuàries del centre, que segons el govern municipal, han acollit molt bé la nova proposta i han agraït el gest de l'Ajuntament per garantir la seguretat dels seus fills. Actualment, el projecte està en procés de licitació i es preveu que a finals de mes de setembre puguin iniciar-se les obres que, per la tipologia constructiva utilitzada, es duran a terme en pocs mesos.

Projecte basat en l'Educació Viva i els espais de lliure circulació
Tant des de l'Ajuntament com des del mateix equip d'educadores de la Llar d'Infants Municipal es vol aprofitar la construcció del nou centre per impulsar un nou projecte educatiu basat en el corrent pedagògic anomenat Educació Viva, que fomenta l'aprenentatge vivencial i actiu, el desenvolupament de la percepció i l'educació emocional i la lliure circulació en espais adequadament preparats per a donar resposta a les necessitats de cada alumne en funció dels seus interessos.

En aquest sentit, aquest sistema educatiu fomenta la cooperació entre iguals, treballant les relacions entre els alumnes més petits i més grans i creant espais per tal que cada alumne es desenvolupi en funció del seu grau de maduresa. El nou centre ja està pensat per a dur a terme aquest tipus de projecte en el qual es donarà molta importància al contacte dels nens amb l'exterior i les aules ordinàries es convertiran en espais amb diferents centres d'interès per tal que els alumnes puguin anar-los descobrint.


Comentaris

envia el comentari