Catalunya Diari

Agramunt construirà una nova llar d'infants perquè l'actual es troba en zona inundable

Agramunt construirà una nova llar d'infants perquè l'actual es troba en zona inundable| ACN - Fotografia: Ajuntament d'Agramunt

L'Ajuntament d'Agramunt ha decidit que construirà una nova llar d'infants municipal. Ho ha fet després de mantenir reunions amb totes les administracions amb competències en temes d'inundabilitat i protecció civil, com al Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, l'Agència Catalana de l'Aigua i la Generalitat. L'edifici es va construir l'any 1997, es troba en zona inundable i en l'episodi de desbordament de Sió del passat 3 de novembre es va veure afectat per l'entrada d'aigua.

Segons l'alcalde de la localitat, Bernat Solé, la prioritat és ''garantir la seguretat dels infants'' per la qual cosa es destinarà la instal·lació a altres usos públics menys vulnerables. El finançament del nou centre, que es preveu que sigui modular, es farà amb una nova partida del pressupost municipal.

Pel que fa a la ubicació de nou centre educatiu, en aquests moments s'estan valorant diferents opcions i durant les properes setmanes s'anunciarà la ubicació definitiva. L'Ajuntament té previst tenir el nou centre enllestit a principis del curs vinent. Per aquest motiu s'apostarà per un tipus d'arquitectura bioclimàtica en el nou equipament, que es construirà de forma modular utilitzant materials i sistemes de construcció que garanteixin la màxima eficiència energètica de l'edifici. Això permetrà poder dur a terme l'obra en aquest termini previst.

Pel que fa al finançament, Solé ha destacat que durant els propers dies s'habilitarà una nova partida al pressupost vigent que serà possible ''gràcies a l'esforç econòmic que ha fet l'Ajuntament en els darrers 4 anys i que ha permès reduir l'endeutament del 89% al 41%''.

Solé ha volgut destacar la implicació que ha mostrat la Diputació de Lleida en donar suport a la construcció del nou equipament. El passat dilluns, l'equip de govern ja es va reunir amb l'equip docent del centre i amb les famílies dels infants de l'actual llar d'infants per anunciar-los aquest nou projecte i, al mateix temps, per agrair-los la implicació que van tenir en el moment de recuperar l'edifici just després de les inundacions.


Comentaris

envia el comentari