Catalunya Diari

Agramunt ja està immers en la seva Festa Major

Agramunt ja està immers en la seva Festa Major| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'AgramuntEl tret de sortida de la Festa Major el donarà l'entitat grup de diables l'Espetec d'Agramunt, que en motiu del seu 30è aniversari llegirà el pregó. Ja de cara al dissabte, els diables faran la celebració de l'efemèride amb un vídeo commemoratiu, la lectura dels tradicionals 'versots' i un correfoc que comptarà amb la presència dels colles convidades.

En l'apartat musical, cal destacar els concerts del divendres, amb la 'paxanga carinyosa' de Bonobos i el grup ebrenc Pepet i Marieta. Per la nit de dissabte, un altre plat fort, amb Brams, que presentarà el seu nou disc 'Anem tancant les portes a la por', i la Terrasseta de Preixens, Ebry Night i Virus. Les sessions de ball, per la seva part, estaran amenitzades per les orquestres Montse & Joe, Metropol i La Marinada.

Menció a part es mereix la convocatòria del primer concurs de DJ Joves, que tindrà lloc el diumenge a partir de mitjanit. L’estil de música és lliure donant cabuda així a tots els estils musicals, sense que un tipus de música marqui les sessions dels participants. En aquest sentit, la regidora de Festes, Montse Canes, ha explicat que amb la iniciativa es vol potenciar els joves a donar a conèixer les seves creacions i ajudar així a fer difusió dels joves talents.

La cultura també es fa lloc en la Festa Major amb l'exposició 'Guinovart en volum', que serà visitable fins al 30 de novembre a l'Espai Guinovart, així com l'exhibició castellera amb els Castellers de Lleida i els Moixiganguers d'Igualada del dissabte o la Tradi-Sió, la cercavila popular del diumenge.

Finalment, pel amants de l'esport, hi ha diverses cites, com la convocatòria de la 3ª Cursa Transiscar d'Orientació en BTT i la 4ª Milla d'Agramunt, ambdues el dissabte. Com en anys anteriors, es celebrarà el XX Obert de Bàdminton i l'XIII Obert de Tennis Taula.

Els més petits tenen també el seu protagonisme amb la XXVI Pintada de Murals; la Gimcana de Festa Major del divendres; la sessió de disco infantil amb Disco-Pinky; la festa de l'escuma i jocs gegants amb la companyia Quiràlia o 'La veritable història dels 3 porquets', espectacle de titelles de la companyia de teatre de carrer Xip Xap.


Comentaris

envia el comentari