Catalunya Diari

Agramunt organitza diumenge la III Cursa de la Dona

Agramunt organitza diumenge la III Cursa de la Dona| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Agramunt

 

Les regidories de Promoció de la Dona i d’Esports de l’Ajuntament d’Agramunt han organitzat per aquest diumenge, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la tercera edició de la Cursa de la Dona. L'objectiu principal de la iniciativa és promoure la pràctica esportiva especialment entre el col·lectiu femení.

En aquesta nova edició l'organització ha canviat els recorreguts de la prova, establint dues distàncies diferents. Un primer recorregut de vuit quilòmetres per aquells que vulguin fer-lo corrent, i un altre recorregut, de sis quilòmetres, pensat per les persones que vulguin fer-ho caminant. No obstant, ambdós recorreguts comparteixen alguns dels trams, i caminadors i corredors participaran junts durant uns quilòmetres. La prova continua sent no competitiva i així cada participant es marca el seu propi ritme, prevalent les ganes de passar-ho bé davant la marca fixada per un rellotge. 
 
Un altre dels aspectes que es manté en la tercera edició és el fet que la cursa-caminada està oberta a tothom, dones, homes i nens, sense establir barreres i trencant estereotips tot i anomenar-se Cursa de la Dona.
 
Més de 400 inscrits
Les inscripcions ja superen els 400 inscrits, sobrepassant amb escreix el nombre de participants de les darreres edicions. Segons la regidora de Promoció de la Dona, Sílvia Fernández, l'essència de la cursa i el que la fa especial és el fet que és una activitat popular on hi pot participar tothom i el que prima són les ganes de passar una bona estona en companyia d’amics. El preu de la inscripció és de 5 euros i tots els corredors rebran a l’arribada un petit avituallament que consistirà en coca amb xocolata i una botella d’aigua, i una samarreta commemorativa de la prova. 
 
El tret de sortida es donarà a les 11.00 hores a la plaça del Mercadal i comptarà amb la col·laboració de diferents entitats de la localitat que cada any es sumen a aquesta iniciativa. Mostra d’això, és que aquest any també es farà un sorteig entre tots els participants, gràcies a la col·laboració dels establiments i gimnasos locals i d’altres poblacions que també han volgut sumar-se a aquesta jornada lúdico-esportiva. 
 
Projecte de col·laboració amb la lluita contra el càncer
La III Cursa de la Dona també compta amb una vessant cooperativa i solidària. Com ja es va fer l'any passat, l'organització donarà un euro de cada inscripció a l’Associació Catalunya Contra el Càncer. D’aquesta manera, a través d’una cursa-caminada es dóna suport a la lluita contra el càncer i es duu a terme una recaptació que ajuda a la investigació d’aquesta malaltia.
 
A més, la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb totes les diputacions, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya han impulsat aquest any la campanya 'Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere', en el marc de la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de les Dones. L’objectiu de l’Institut Català de les Dones amb aquesta campanya és promoure la reflexió i la revisió individual de cada ciutadà i ciutadana al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional, com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa, i protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.


Comentaris

envia el comentari