Catalunya Diari

Agramunt organitza un any més la Malacatum, la festa de la diversitat

Agramunt organitza un any més la Malacatum, la festa de la diversitat| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Agramunt

 Durant tota la tarda, cada col·lectiu explicarà un conte típic del seu país i donarà a conèixer les seves costums i la seva gastronomia. Els participants d'enguany són l'Associació d'africans Dental Àfrica, el col·lectiu colombià, la comunitat islàmica i la Penya Tommba Counda. Moltes d'elles repeteixen d'edicions anteriors. A més de comptar amb la participació d'aquestes associacions, també hi col·laboraran entitats agramuntines com la colla sardanista Estelats, l'Associació de Dones l'Esbarjo, la Unió de la Botiguers i els centres escolars de la vila. 
 
Dins el marc de la Malacatum, s’ha organitzat la segona gimcana lingüística. Aquesta iniciativa, sorgida l’any passat, consisteix en conèixer l'origen de moltes de les paraules que utilitzem normalment i que desconeixem quina és la seva procedència. La gimcana oberta a tothom s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració del Servei de Català del Consell Comarcal de l’Urgell (CPNL) i la Unió de Botiguers d’Agramunt. L'entrega de premis de la gimcana lingüística tindrà lloc diumenge.
 
També diumenge, Agramunt acollirà el projecte Desmuntant Rumor, una que pretén sensibilitzar la ciutadania mitjançant informació objectiva i contrastada sobre el fenomen migratori.


Comentaris

envia el comentari