Catalunya Diari

Agramunt quantifica en 421.000 euros els danys de les inundacions

Agramunt quantifica en 421.000 euros els danys de les inundacions| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Agramunt

 

L’Ajuntament d’Agramunt a través dels seus serveis tècnics ha quantificat en 421.000 euros els danys en espais i equipaments municipals. De fet, aquest és l’ajut que el consistori ja ha sol·licitat al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d’Interior. 

Concretament, els danys més importants es van produir a la llar d’infants municipal, a l’escola de música, al Parc de Riella, al Passeig del Sió, al Passeig Mercè Ros i a l’aparcament del Pont Romànic, a més d’algun camí proper al nucli urbà. Val a dir que aquesta valoració també inclou els treballs que van haver de dur-se a terme amb caràcter urgent els dies següents de la inundació per a poder restablir la normalitat a la vila.
 
Per altra banda, la Junta de Govern Local celebrada aquest dilluns ha pres l’acord d’instar la Subdelegació del Govern a Lleida a fer la petició al Ministeri d’Interior per a l’aprovació d’un Reial Decret extraordinari, per tal que tant l’Ajuntament com els veïns afectats puguin fer front a les despeses ocasionades per la riuada, tenint en compte que els ajuts ordinaris previstos en aquests casos a través del Reial Decret 307/2005 estan limitats a rentes familiars molt baixes i pocs veïns podran acollir-s’hi. En aquest sentit, l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha reivindicat l’aprovació d’aquesta nova línia d’ajuts, tal i com s’ha fet en altres ocasions per a situacions semblants, com ara les riuades que van tenir lloc el passat mes febrer a la província de Saragossa. Des del Ministeri d’Interior s’ha informat que el concepte de ‘zona catastròfica’ no té un sentit pròpiament jurídic com a tal i que en aquests casos els ajuts han de venir a través d’aquestes noves línies extraordinàries.
 
En aquests moments, des de l’Ajuntament d’Agramunt s’estan recollint les peticions d’aquells veïns que vulguin acollir-se als ajuts previstos al RD 307/2005, ja que requereixen un informe tècnic que farà el mateix Consistori. Paral·lelament, des del Consorci d’Assegurances s’estan duent a terme les darreres peritacions per tal que durant les properes setmanes els veïns afectats i el propi Ajuntament puguin saber-ne la valoració que n’hagi fet el Consorci. 


Comentaris

envia el comentari