Catalunya Diari

Agricultors d'Alcarràs es senten oblidats pel conseller Jordi Ciuraneta

Agricultors d'Alcarràs es senten oblidats pel conseller Jordi Ciuraneta| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarrà s

L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, així com la resta d'agricultors de la zona han lamentat aquest dilluns que el conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, no hagi visitat encara la zona afectada per la tempesta del passat divendres dins el terme municipal. Així mateix, l'han convidat a fer-ho en els propers dies.

L'alcalde de la localitat no entén que el Departament no s'hagi posat en contacte ni amb l'Ajuntament ni tampoc amb les principals empreses fructícoles afectades, ni aquest dilluns ni just després de la tempesta, quan va convocar als consistoris de les zones afectades pel temporal. "Des del passat divendres no hem rebut cap trucada, ni correu... ni tan sols convidant-nos a la visita que el conseller ha fet a d'altres zones", ha comentat Serra. És per això, que l'alcalde vol convidar al conseller a que, en els propers dies, visita la zona d'Alcarràs afectada, també per poder parlar amb el sector i donar-los-hi un missatge de tranquil·litat, i per informar-los si s'estan prenent les mesures de valoració i compensació corresponent.

Paral·lelament, l'Ajuntament d'Alcarràs demanarà a la Subdelegació del Govern a Lleida que apliqui la reducció de l'IRPF per als pagesos afectats pel temporal del passat divendres. Cal recordar que el terme d'Alcarràs ha estat un dels més afectats pel fort vent, pedra i pluja del divendres, afectant a un total de 2.000 hectàrees de fruita dolça (principalment nectarina, pera i préssec) que s'estaven ja recol·lectant. "Plou sobre mullat i els qui acaben patint les conseqüències més que ningú són els pagesos, que veuen com un nou problema se'ls afegeix aquesta a campanya", ha explicat Serra.


Comentaris

envia el comentari