Catalunya Diari

Albatarrec celebra una nova edició del Festival Blues

Albatarrec celebra una nova edició del Festival Blues| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

Albatàrrec tornarà a convertir-se els dies 19, 20 i 21 de setembre en la capital dels blues, amb la celebració de l'únic festival de les Terres de Lleida d'aquesta tendència musical. Una proposta de qualitat, amb el suport de la Diputació de Lleida, que té el repte de seguir creixent i convertir-se en tota una referència.

La segona edició torna a apostar per l’esquema utilitzat el 2013, amb propostes durant el dia en espais emblemàtics de la localitat i concerts de nit en una zona apartada del nucli. Es tracta d’una característica que, segons l’alcalde de la localitat, Víctor Falguera, “permet obrir-nos a un públic molt més ampli, que és un dels nostres grans objectius”.
 
El divendres a les 23.30 hores començarà l’activitat a l’escenari del Parc del Riu amb l’actuació de la veu femenina de Queralt Albiñana i la Blues Band abans de donar pas al concert de A Contrablues, escollit millor grup europeu de l’any al Festival de Blues de Riga.
 
Serà dissabte al migdia quan comenci el denominat 'Vermut&Blues', amb Lonessome Rendezblues i Black Snakes, guanyadors l’any passat del Concurs de Grups Novells, que en aquesta edició comptarà amb tres nous candidats. Al vespre, el ritme no s’aturarà, traslladant la música fins a l’escenari Passeig. Txus Blues&Jose Bluefingers i The Acoustic Blues Company seran els encarregats d’amenitzar el sopar de germanor. El Parc del Riu, on també es podrà acampar durant tot el cap de setmana de forma gratuïta, rebrà Wax&Boogie i Travelling Brothers a partir de les 23.00 hores. El Festival finalitzarà a la Plaça de Sant Salvador el diumenge al migdia, amb el Concurs Blues&+ i una Jam Session.
 
El Festival Blues Albatàrrec s’ha presentat aquest dilluns al migdia a la Diputació de Lleida amb la presència de la vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol; de l'alcalde d'Albatàrrec, Víctor Falguera, i de la directora del festival, Rosa Jové. Pujol ha destacat “l’esforç i el treball de totes les parts per poder fer possible per segon any una activitat com aquesta. Des de la Diputació creiem que és una molt bona fórmula per donar a conèixer el nostre territori i, més en el format que es duu a terme a Albatàrrec, utilitzant indrets del poble per localitzar els diferents escenaris”.
 
Per la seva banda, Rosa Jové ha explicat, com a encarregada de gran part de l’organització, que “una de les coses més demandades són les Master Class que farem divendres i dissabte a les 03.00 hores a la seu de la Comunitat de Blues de Lleida. La gent vol veure primer el concert i després aprendre cara a cara amb els músics”. Així mateix, ha afegit que es tractarà d’una edició en la qual “es podran trobar des del blues més clàssic fins a iniciatives rurals o ritmes acústics, ja que hi tenen cabuda totes les vessants que deriven del mateix rock”.
 
Totes les activitats són gratuïtes gràcies al suport de la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i de l’Ajuntament d’Albatàrrec.


Comentaris

envia el comentari