Catalunya Diari

Alcaldes i representants socialistes de Lleida i la Franja signen un manifest per reclamar més seguretat a l'N-230

Alcaldes i representants socialistes de Lleida i la Franja signen un manifest per reclamar més seguretat a l'N-230| ACN - Fotografia: PSC Lleida

 

Els alcaldes d'Alfarràs, Bossòst i de les poblacions de la Franja de Ponent de Viacamp, Bonansa i Tamarit, així com representants dels ajuntaments de Les, Vielha, Almacelles, Torre-serona, Benavent de Segrià i Benavarri han signat aquest dimecres un manifest per reclamar al govern de l'Estat que surtin de les eleccions del 20-D mesures per reduir la sinistralitat a l'N-230, entre Lleida i la Val d'Aran. 

L'Ajuntament d'Alfarràs ha estat l'escenari aquest dimecres de la signatura d'un manifest per part d'alcaldes, representants de municipis i la cap de llista del PSC al Congrés per Lleida al 20-D, Mònica Lafuente, i els candidats socialistes al Senat per Lleida i Osca, Paco Boya i José Maria Becana, respectivament, per tal de reclamar mesures per incrementar la seguretat a la carretera N-230. Lafuente ha criticat que "el deteriorament i la inseguretat de l'N-230" i ha situat aquesta carretera com un "dels més clars exemples de l'abandó del govern del PP a les Terres de Lleida, Pirineu i l'Aran". La candidata del PSC ha remarcat que aquesta carretera és "fonamental per a les relacions entre Catalunya i Aragó i les relacions comercials de Lleida amb França, sent un dels pocs eixos del Pirineu central". 
 
Mònica Lafuente ha denunciat els "continuats incompliments" de l'executiu de Rajoy a la demarcació i ha recordat que en els darrers quatre anys les inversions de l'Estat han caigut un 65% en relació amb el darrer govern del PSOE. Així, ha afirmat que l'any 2000 el govern de l'Estat es va comprometre a una inversió de 175.000 milions de pessetes, "que després el govern del PP ha incomplert, i a dia d'avui només s'han construït 5 quilòmetres d'autovia entre Alguaire i Rosselló". "No es tracta de prometre ara obres faraòniques, sobretot en moments encara de crisi", segons Lafuente, però si de cuidar i assegurar el manteniment de les que tenim, i les obres de millora de l'N-230, amb un cost calculat de 1.400.000 euros, ha de poder ser assumible", ha afirmat. 
 
Paco Boya ha recordat que en els darrers quatre anys el PSC-PSOE ha presentat esmenes als pressupostos de cada exercici, tant al Congrés com al Senat, insistint en la necessitat d'invertir en millorar l'N-230, "unes esmenes que el PP sempre ens han denegat, de manera que les promeses que puguin fer ara no poden ser creïbles". 
 
Boya ha posat de relleu que l'N-230 "ha registrat ja massa accidents i víctimes com per deixar que passi més temps sense que s'hi actuï per garantir la seguretat vial als punts negres de la via". En aquest sentit, ha reclamat mesures com ara extremar els controls, millorar el ferm de les zones més deteriorades o un pla integral per a les travessies urbanes de tota la carretera, així com un calendari "efectiu" que prevegi les corresponent partides pressupostàries "per convertir l'N-230 en una via segura, amb variants al seu pas pels nuclis urbans, un tercer carril, vorals d'un metre i carrils d'incorporació". A més, el candidat al Senat per Lleida ha remarcat que la signatura del manifest suposa, a la vegada, "un compromís dels socialistes de continuar reivindicant les millores i una acció contundent en aquesta carretera perquè també es tracta de justícia territorial, no pot ser que aquest país es construeixi només des del centre". 
 
Altrament, Paco Boya ha apuntat que "som conscients que no es pot assolir la construcció immediata de l'autovia A-14, però sí que seguirem demanant que se li doni continuïtat fins a Alfarràs en una primera etapa i després fins a Benavarri", al marge de les millores que el PSC reclama per a l'N-230.
 
Els candidats, alcaldes i els representants públics socialistes també han coincidit en la necessitat de donar continuïtat a l'autovia A-14 fins a Benavarri, "que s'ha de concebre com una via principal per a les comunicacions entre territoris veïns i amb relacions comercials importants que cal preservar". En aquest sentit, el candidat del PSOE al Senat per Osca, José Maria Becana, ha dit que "l'N-230 és també una carretera aragonesa, imprescindible per la zona oriental de la província d'Osca, amb una important producció agroalimentària que s'exporta cap a França" i ha criticat que "es trobi en una situació lamentable". Becana ha destacat que amb la trobada d'aquest dimecres a Alfarràs "renovem aquest compromís" i ha assegurat que "els candidats socialistes, si som elegits el pròxim 20 de desembre, seguirem al costat dels alcaldes". 


Comentaris

envia el comentari