Catalunya Diari

Alcarràs aconsegueix pagar els seus proveïdors en menys de 15 dies

Alcarràs aconsegueix pagar els seus proveïdors en menys de 15 dies| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 L’alcalde de la localitat, Miquel Serra, ha afirmat que es tracta d’una fita molt transcendental per a tots els alcarrassins, que veuen com el seu ajuntament consolida la tendència positiva cap al sanejament del seus comptes i va recuperant la capacitat per tirar endavant projectes i mantenir els serveis bàsics. Aquesta reducció del percentatge del deute viu s’ha assolit, segons Serra, gràcies al seguiment trimestral i control exhaustiu que es fa de la despesa de cada regidoria, així com en aplicar polítiques d’austeritat en diferents àmbits. "Hem canviat la manera de governar, buscant la implicació de la gent i les entitats alhora de gestionar certs projectes que abans costaven diners, així com utilitzar el mecenatge privat per reforçar el teixit cultural, esportiu i associatiu del municipi", ha explicat Serra.
 
Aquest compliment en l’objectiu de la despesa permet també que l’Ajuntament pagui -des de ja fa uns mesos- els seus proveïdors en menys de 15 dies. Per a l’alcalde, es tracta d’una bombona d’oxigen per a petits empresaris que treballen per a l’Ajuntament i que poden, d’aquest manera, continuar apujant la persiana del seus negocis. Fa dos anys, el termini de pagament superava els 200 dies.
 
La salut financera de l’Ajuntament  també es visualitza en la reducció del deute financer –o sigui, el que es deu a les entitats financeres- que en dos anys s’ha reduït dels 7 als 5,7 milions d’euros, a juny d’aquest any.
 
L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs ha aconseguit aquests objectius sense necessitat d’acollir-se al Pla d’Ajust de l’Estat per a pagar als proveïdors, ni tampoc té necessitat de fer-ho per al proper que està previst per aquest setembre. "No fer-ho, ha estat crucial per tal de no estar intervinguts i poder així, dins del que ens permet una llei cada vegada més restringida, mantenir certa autonomia financera municipal", ha conclòs Miquel Serra.  


Comentaris

envia el comentari