Catalunya Diari

Alcarràs aprova dos mocions en favor de la fruita dolça i dels agricultors de la vila per uns preus justos

Alcarràs aprova dos mocions en favor de la fruita dolça i dels agricultors de la vila per uns preus justos| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

L'Ajuntament d'Alcarràs ha aprovat aquest dijous durant el Ple municipal per unanimitat dos mocions que afecten directament a productors i consumidors de fruita dolça. Per una banda, proposen establir preus justos als mercats, i per l'altra, sol·liciten ajuts a les administracions públiques per pal·liar els danys causats per les tempestes.

La primera de les mocions, plantejada pel grup municipal Sempre Alcarràs, exigeix establir preus justos per la fruita dolça, entenent que l'economia del sector primari de la vila depèn extraordinàriament d'aquests. En aquest sentit, denuncien que el consumidor està pagant preus altament excessius pel producte, en relació al que rep l'agricultor, qui percep en molts casos menys d'un 25% del que paga el consumidor. Per aquest motiu, per acabar amb aquesta problemàtica, es proposa la creació d'un Observatori de Preus eficaç i operatiu, a més d'un marc legislatiu adequat.
 
Paral·lelament, durant el Ple també es va aprovar una nova moció, plantejada per l'equip de Govern d'ERC, amb l'objectiu de demanar a les administracions públiques ajudes pel sector, afectat principalment pels preus baixos de la campanya fructícola i per l'última pedregada que va patir la zona el passat 31 de juliol.
 
Aquestes ajudes tindrien tres objectius: rebaixar els índexs de rendiment net aplicables en el mètode d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques; instal·lar xarxes antipedra per evitar nous danys en cas de pedregades; i donar suport a les inversions publicitàries per difondre la fruita de Lleida per la seva qualitat, millorant així els preus actuals.
 


Comentaris

envia el comentari