Catalunya Diari

Alcarràs aprova el pressupost per al 2014, que incrementa la partida d’inversions

Alcarràs aprova el pressupost per al 2014, que incrementa la partida d’inversions| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs (Arxiu)També s’ha aconseguit generar un romanent de tresoreria de 476.000 euros, que es podran destinar el 2014 a inversions. Cal remarcar també que aquest increment dels comptes públics no suposa cap augment de la pressió fiscal cap al ciutadà, ja que l’equip de govern va aprovar en el ple del novembre rebaixar l’IBI d’urbana en un 4,24% i l’IBI rústica en un 1,34%. Això comportarà una rebaixa d’entre un 2 i un 4% (depenen de la tipologia de finca) en la factura.

El regidor d’Hisenda, Jaume Bernis, va explicar algunes de les dades més remarcables d’aquests comptes. La contenció o manteniment de les despeses de personal, situat en un 29,7% del total del pressupost, malgrat incrementar una plaça d’agent de la policia.

L’increment de l’augment del capítol d’inversions en un 41,1%. En aquest sentit, les obres més significatives per al 2014 seran:
- L’Ampliació del CAP (segona fase).
- L’Escola de Música.
- La primera fase del cementiri.
- La primera fase dels vestuaris-restaurant del Camp de Futbol.
- La portada d’aigües del polígon de Polinasa i el canvi de la depuradora Reves.
- L’asfaltat i la millora dels camins.
- Arranjament del Mas de Volta.

El pressupost per al 2014 segueix marcant una clara tendència a l’alça de la inversió en polítiques de serveis socials, sanitat, educació, cultura, esports i patrimoni. Remarcar, per exemple, l’increment d’un 23,3% en educació que anirà destinat a l’Escola Bressol, l’Escola de Música, les escoles Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa, l’IES i l’Escola de Pintura. I també cal destacar l’augment de subvencions a entitats culturals, socials i esportives (en un 17,30%), reflectint una clara aposta per part de l’equip de govern pel teixit associatiu de la Vila, transcendental per al dinamisme i la cohesió socials. Recordar que una part d’aquesta pujada s’assoleix gràcies a l’aportació econòmica d’empreses privades que la regidoria d’Hisenda ha anat aconseguint.

En conclusió, el regidor d’Hisenda va voler destacar que es tracta d’un pressupost marcadament social i en consonància amb els temps actuals, ja que es rebaixa la pressió fiscal cap al ciutadà, però s’incrementa la inversió en serveis bàsics i s’executaran inversions necessàries a curt termini. I ha afegit: "La gestió econòmica iniciada ara fa dos anys permet que amb menys recursos puguem oferir millor serveis i prestacions als ciutadans".


Comentaris

envia el comentari