Catalunya Diari

Alcarràs celebra la 'Festa del Porc' repartint més de 3.000 entrepans a un euro

Alcarràs celebra la 'Festa del Porc' repartint més de 3.000 entrepans a un euro| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

Les integrants de l’Associació de Mestresses de Casa d’Alcarràs han començat aquest dijous a fer el tradicional ‘mandongo’ per preparar els embotits de porc que divendres s’utilitzaran per fer els més de tres mil entrepans amb motiu de la Festa del Porc d’Alcarràs, l’acte multitudinari previ a la Festa Major d’Hivern.

En aquesta ocasió, s’utilitzen per fer el ‘mandongo’ fins a 3 porcs, que han estat cedits a l’Associació de Mestresses per dos empresaris ramaders i l’Ajuntament d’Alcarràs, respectivament. Les dones elaboren les llonganisses i la cansalada amb mètodes tradicionals. Divendres per la tarda, a partir de les 19.00 hores, aquesta carn es courà a la brassa per oferir al públic un deliciós entrepà amb carn de porc a la brasa. 
 
Amb aquest acte, Alcarràs ‘enceta’ la seva Festa Major d’Hivern. L’alcalde de la localitat, Miquel Serra, explica que es tracta d’un acte multitudinari que també ajuda a mostrar a l’exterior un dels potencials de la vila, que és la producció de carn de porc de qualitat.
 
Per una altra banda, la Festa Major d’Hivern destaca per la programació d’actes populars per a tots els públics, per a petits i frans. El concert de divendres el protagonitzaran Betagarri, La Terrasseta de Preixens i Pastorets Rock. També està previst l’actuació teatral de la ‘Iaia’, entre d’altres activitats culturals i esportives.


Comentaris

envia el comentari