Catalunya Diari

Alcarràs crearà dos places d'agent de Policia per implantar una unitat de Policia de Proximitat

Alcarràs crearà dos places d'agent de Policia per implantar una unitat de Policia de Proximitat| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 Una de les noves places d’agent ja va ser aprovada en el ple del passat mes de novembre, i està previst  que en els propers mesos surtin les dues a concurs públic. L’alcalde de la localitat, Miquel Serra, assenyala que es tracta no solament d’adaptar la plantilla de la Policia Local a la nova realitat poblacional d’Alcarràs (que ha duplicat la seva població en els darrers anys passant dels 5.000 als gairebé 10.000 habitants), sinó també seguir incrementat la professionalitat d’aquest cos amb nous agents formats a l’Escola de Policia de Catalunya.
 
En els primers dos anys de l’actual mandat, l’equip de govern ha reforçat notablement la plantilla de la Policia Local, que passarà dels 12 als 15 agents. De fet, actualment compta amb 13 agents després de la incorporació d’un sergent –procedent dels Mossos d’Esquadra- al capdavant d’aquest cos policial. Aquest increment de la plantilla permetrà implantar un servei de policia de proximitat, una de les propostes sorgides de la Comissió d’Avaluació de la Seguretat i el Civisme (CAS) que conformen entitats veïnals, Ajuntament i Policia Local. La filosofia d’aquest servei és la d’estar a prop dels veïns i veïnes a peu de carrer, captar les seves demandes i resoldre ‘in situ’ possibles problemes que puguin sorgir en el dia a dia. Aquest servei es caracteritza per patrullar a peu i estar en permanent contacte amb els veïns. A més a més, aquesta ampliació permetrà també reforçar els patrullatges pel terme municipal. 
 
Per una altra banda, i amb l’objectiu d’adaptar el servei a les noves tecnologies, es crearà a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcarràs la ‘Bústia de la Policia Local’, un formulari i/o correu electrònic a través del qual els ciutadans podran enviar aquells suggeriments, comentaris i demandes no urgents als agents. 


Comentaris

envia el comentari