Catalunya Diari

Alcarràs dissenya ja el nou pla de seguretat viària, que estarà enllestit a finals de 2013

Alcarràs dissenya ja el nou pla de seguretat viària, que estarà enllestit a finals de 2013| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 Isern, en la seva intervenció, ha remarcat la utilitat específica de la iniciativa en aquest municipi del Segrià. "Som conscients de la preocupació de l'alcalde perquè el creixement de població, i de parc mòbil, reverteixi també en seguretat viària, i per això volem ajudar amb aquest pla", ha apuntat Isern. L'alcalde, al seu torn, ha vinculat l'acord amb el Servei Català del Trànsit al fet de "donar més benestar als nostres ciutadans". "Ens aporta tranquil·litat comptar amb el SCT amb un pla, a més, que es concretarà sense cap cost per a l'Ajuntament", ha afegit Serra. A l’acte també hi ha participat la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Lleida, Anna Miranda.
 
Pel que fa a les darreres dades del cens de vehicles, cal tenir en compte que, segons Trànsit, a Alcarràs els vehicles de quatre rodes han registrat un augment del 60% en els darrers 10 anys i d’un 108%, pel que fa als ciclomotors i motocicletes. Per tant, es tracta d’uns increments importants a causa de l’augment poblacional (de 4.900 a 10.000 habitants), cosa que exigeix una millora en la mobilitat i seguretat viària que s’anirà traduint a través de les mesures contemplades en aquest pla. La seva redacció serà d’uns sis mesos i permetrà millorar cruïlles, semàfors, senyalització horitzontal, punts conflictius, així com avançar en la pacificació del trànsit en aquelles zones on hi hagi afluència de nens i joves (escoles i institut) o gent gran (residències).
 
Petició de noves rotondes
L'alcalde d'Alcarràs ha aprofitat també la visita del responsable de Trànsit per insistir en sol·licitar que les administracions competents avancin en la construcció de dues rotondes en dos punts conflictius del municipi, l’un a l’altura del Polígon Industrial El Revés i l’altre a l’entrada a la població per Lleida, ambdós a l'antiga N-II. Serra ha recordat que cada any es registren accidents de trànsit en aquests punts, i ha recordat que es tracta d'un tram amb un elevat nombre de pas de vehicles pesats. 


Comentaris

envia el comentari