Catalunya Diari

Alcarràs estalviarà 18.000 euros l’any adaptant la potència elèctrica a les necessitats de consum reals

Alcarràs estalviarà 18.000 euros l’any adaptant la potència elèctrica a les necessitats de consum reals| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 Concretament s’ha analitzat el consum anual històric d’onze edificis municipals per tal de reajustar la potència necessària a les necessitats de cadascuna d’aquestes dependències i evitar així pagar excessos. El regidor de Medi Ambient, Santi Pelegrí, explica que aquesta actuació es porta a terme per fer front a l’increment d’un 60% del preu de mercat de la potència elèctrica, però també per guanyar en eficiència i adaptar-se a les necessitats reals.
 
El resultat d’aquest estudi permetrà que l’Ajuntament s’estalviï 18.000 euros l’any en el consum de la factura elèctrica que es paga amb els diners públics. Aquesta xifra representa un estalvi del 50% en la factura elèctrica respecte al que s’està pagant actualment. La mesura per reajustar les potències elèctriques dels onze edificis ja s’ha començat a aplicar.
 
Les dependències municipals que formen part d’aquest pla són:
-Magatzem del Riu
-Deixalleria
-Centre Major
-Centre Cultural Municipal ‘Lo Casino’
-Ajuntament
-Allotjament Municipal
-Edifici de les Escoles Velles
-Biblioteca Municipal
-CEIP Comtes de Torregrossa
-Depuradora de Pol. De Pol·linasa
-Depuradora del Polígon del Revés
 
El regidor de Medi Ambient explica que en una segona fase es farà el mateix amb tot l’enllumenat públic, per tal de detectar a través d’un pla d’estalvi i eficiència energètica com cal reajustar la potència elèctrica per generar aquest estalvi i ser més sostenibles. Aquesta mesura s'emmarca en la política de l'actual equip de govern iniciada a començaments de l'actual mandat per tal de reduir la despesa pública que generen diversos serveis i adaptar-la als temps actuals.


Comentaris

envia el comentari