Catalunya Diari

Alcarràs estrena les noves aules de l’Escola de Música i de l’Aula de Dibuix i Pintura

Alcarràs estrena les noves aules de l’Escola de Música i de l’Aula de Dibuix i Pintura| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

L’Ajuntament d’Alcarràs va inaugurar dimecres la segona fase de renovació, modernització i adaptació de les aules de l’Escola de Música, així com el nou espai per a l’Aula de Dibuix i Pintura. Es tracta d’una obra que ha estat necessària per poder conservar els estudis de música al municipi, i, per tal d’acollir-se al reglament que estipula la Generalitat per tal que el departament d’Ensenyament reconegui l’oficialitat d’aquests estudis.

La regidora d’Ensenyament i Patrimoni, Marina Forcada, ha destacat la transcendència d’aquesta millora, ja sigui pel present, però sobretot pel futur del municipi, ja que Alcarràs assegura, d’aquesta manera, el manteniment d’uns estudis de qualitat amb molta demanda. “En temps en els quals molts han de renunciar a aquest tipus de serveis, nosaltres, des de l'Ajuntament, els hem volgut prioritzar, i hem buscat la fórmula de mancomunar-los amb Aitona i Torres de Segre i cedir la gestió a una entitat professional i de prestigi”, ha explicat Forcada.
 
Així doncs, l’Ajuntament, a través d’un concurs públic, i després de constituir-se amb ‘Comunitat de Municipis’ amb Aitona i Torres de Segre han adjudicat la gestió a l’Escola l’Intèrpret. Actualment hi estudien més d'una setantena de nois i noies, una xifra superior a la d’altres anys i que anirà pujant, atenent a la demanda d’aquests estudis.
 
En una primera fase ja es van habilitar 3 aules. En aquesta segona, s'ha completat l'obra amb una aula més i s'ha reubicat i modernitzat l'Aula de Dibuix i Pintura -ara disposa d'un espai més idoni i amb nou material-. Les dos fases han comportat una inversió d’uns 65.000 aproximadament. Quedarà per completar una tercera fase, que es preveu de cara al 2015.  
 
Ambdós equipaments es troben a la tercera planta de l’edifici municipal ‘Lo Casino’. 
 
Forcada va destacar l’aposta de l’actual equip de govern per la cultura, el patrimoni i, en definitiva, l’ensenyament, pilars bàsics de la formació de la ciutadania i de les generacions futures.


Comentaris

envia el comentari