Catalunya Diari

Alcarràs instal·la càmeres a les zones rurals del terme per millorar la seguretat de les explotacions agrícoles i ramaderes

Alcarràs instal·la càmeres a les zones rurals del terme per millorar la seguretat de les explotacions agrícoles i ramaderes| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

L'Ajuntament d'Alcarràs ha instal·lat càmeres en punts estratègics del terme municipal per tal de millorar la seguretat de les explotacions agrícoles i ramaderes que hi ha repartides a l'entorn rural d'aquest municipi.

L'alcalde, Miquel Serra, ha explicat que en un terme tan extens –de 12.000 metres quadrats- i amb tantes granges i magatzems agrícoles (Alcarràs és un dels municipis amb més densitat d'explotacions ramaderes), aquests dispositius són una eina molt útil a disposició de la Policia Local per combatre els furts i els robatoris i també com a instrument dissuasiu. L'alcalde ha assenyalat que es tracta d'una actuació més -de les moltes que s'han anat endegant- per tal de millorar la seguretat del sector agrícola i ramader que acostuma a tenir les seves pertinències al ras. 
 
L'Ajuntament ha invertit 60.000 euros en aquest sistema que, a més de les càmeres, consisteix en un software controlat des de les dependències de la policia local que emmagatzema a l'ordinador la lectura de les matrícules dels vehicles que circulen per la zona i permet detectar cotxes sospitosos d'haver comés un delicte a la zona. El sergent cap de la policia local d'Alcarràs, Eduard Cosculluela, ha explicat que les càmeres faciliten molt la feina als 14 agents locals del municipi, sobretot tenint en compte que el terme municipal d'Alcarràs compta amb més de 300 quilòmetres de camins rurals. Les càmeres -que ja compten amb tots les permisos legals corresponents- funcionen amb energia solar i compten amb un dispositiu anti-vandalisme que, en cas que es vulguin malmetre, emet una senyal d'avís.
 
La primera de les càmeres es va instal·lar el passat mes de maig i fins al moment se n'han anat col·locant d'altres a punts estratègics (encreuaments, llocs de més pas de vehicles...). Aquests dispositius són una eina més per tal de millorar la seguretat a la zona i que els agents tinguin una eina més en la resolució de delictes. 


Comentaris

envia el comentari