Catalunya Diari

Alcarràs posa en marxa un espai social per a la gent del municipi

Alcarràs posa en marxa un espai social per a la gent del municipi| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

L’Ajuntament d’Alcarràs, a través de la Regidoria de Sanitat, Família i Serveis Socials, ha posat en marxa aquest divendres un espai social que aglutina en un únic edifici els serveis bàsics d’atenció social, així com el servei de repartiment d’aliments i l’atenció a la gent gran de la vila.

L’alcalde de la localitat, Miquel Serra, i la regidoria d’aquesta àrea, Maite Codina, han destacat, en la seva posada en marxa, el salt qualitatiu que Alcarràs fa amb l’obertura d’aquest espai, un equipament de proximitat amb un alt grau de polivalència que oferirà serveis de caràcter social, formatiu i cultural destinats al conjunt de la ciutadania. 
 
El nou espai, batejat com Espai Social ‘Les Roquetes’ (pel nom com es coneix la casa), està ubicat en una casa de tres plantes amb jardí que estava en desús, però que l’Ajuntament, amb l’ajuda de voluntaris, han recuperat arranjant, pintant i adaptant els seus interiors, amb l’acord previ, amb els seus propietaris, els quals rebran un lloguer mensual. En aquest sentit, Codina ha destacat que amb una inversió molt baixa s’ha assolit un avenç per al poble molt important. Així mateix, ha remarcat la fonamental tasca que està fent el voluntariat d’Alcarràs en treball de caire social, així com empreses i bancs amb seu al mateix municipi ajudant econòmicament a projectes d’ajuda social, com és el cas del de ‘Les Roquetes’.
 
A l’equipament només hi haurà una treballadora municipal, ja que la resta –fins a 10 persones- són tots voluntaris i voluntàries que porten a terme diferents tasques. A més a més, també s’hi troben les oficines dels tècnics d’àmbit social del Consell Comarcal del Segrià.
 
L’Espai Social Les Roquetes prestarà els següents serveis: 
- Serveis d’Atenció Social Bàsica, entre els quals també es troba el Servei d’Ajuda a Domicili.
- Repartiment d’aliments per a persones o famílies necessitades (Lo Cistell) que viuen a Alcarràs.
- Punt d’atenció per a la Gent Gran Activa: Consistirà amb el servei de menjar sobre rodes; activitats de reforç de l’autonomia personal; espai de trobada; foment del voluntariat; sala amb ordinadors connectats a internet...
- Formació d’adults en risc d’exclusió social
- També, a la tercera planta, s’hi ubica un allotjament que anirà destinat a la promoció sociocultural del municipi. Per exemple, per a estudiants que treballen en els camps de treball d’estiu, així com d’altres usuaris que vinguin al municipi a contribuir en el desenvolupament de la vida cultural i social (formadors, conferenciants...). 


Comentaris

envia el comentari