Catalunya Diari

Alcarràs rebaixarà a partir del 2014 el rebut de l’IBI fins a un 4%

Alcarràs rebaixarà a partir del 2014 el rebut de l’IBI fins a un 4%| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarrà sLa rebaixa ha estat possible gràcies a les gestions iniciades fa un any per l’actual Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament d’Alcarràs sol·licitant formalment al Cadastre que revisés a la baixa els valors cadastrals de l’any 2007, mesura que finalment s’ha aconseguit i que ha permès a l’equip de govern, un any més, seguir rebaixant el tipus impositiu d’aquest impost.

Així doncs, el Ple del passat dijous va aprovar, a proposta de l’equip de govern, una rebaixa en el tipus impositiu del 0,58% al 0,56% per al 2014. Cal explicar que el tipus impositiu és el coeficient expressat en percentatge que s’ha d’aplicar a la base liquidable per obtenir la quota final a pagar. Aquest tipus el fixa l’Ajuntament respectant uns mínims i uns màxims fixats per llei. En aquest sentit, la baixada de dos punts percentuals en el tipus, seguint amb la tendència a la baixa que va iniciar l’equip de govern l’any 2011, permetrà que el rebut final de l’IBI que se’ls cobra a les famílies tingui una rebaixa que pot oscil·lar –segons el tipus d’habitatge- de l’1 fins al 4 per cent.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha assenyalat que es tracta d’una mesura pensada en la ciutadania, atès el moment de dificultat econòmica per la qual passen famílies, empreses i emprenedors. "L’Ajuntament fa un esforç pensant amb la gent, atès que aquesta rebaixa provocarà que el consistori recapti un 4,24 menys en concepte d’aquest impost, però que queda plenament justificat atès la situació actual de crisi econòmica", assenyalat Serra. I afegeix: "Si no s’haguessin fet els deures en els darrers dos anys en matèria econòmica, aplicant polítiques d’austeritat, racionalitzant la despesa i buscant noves vies d’ingressos avui no haguéssim pogut aplicar aquesta mesura".

En els darrers tres anys l’equip de govern ha rebaixat del 0,72 al 0,56 per al 2014 el tipus impositiu. El 2011 es trobava al 0,72 i fins i tot el 2009, durant l’anterior mandat, aquest tipus va arribar al sostre de 0,82.

Cal recordar que el bon rumb de les finances de l’Ajuntament d’Alcarràs ha permès que en dos anys es rebaixi el nivell d’endeutament per davall del límit legal -o sigui el 74%, quan el 2009 es trobava al 110%- i es paguin les factures en una mitjana de 18 dies. I tot sense necessitat d’havers-se acollit a cap pla de crèdit per part de l’Estat.


Comentaris

envia el comentari