Catalunya Diari

Alcarràs reforma la plaça Arrabaleta i ampliarà l'actual eix comercial per a vianants

Alcarràs reforma la plaça Arrabaleta i ampliarà l'actual eix comercial per a vianants| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

L’Ajuntament d’Alcarràs, a través de la Regidoria d’Urbanisme, ha iniciat les obres de reforma de la cèntrica Plaça Arrabaleta, amb l’objectiu de millorar el conjunt d’aquest emplaçament per fer-lo més útil pels vianants i pacificant el trànsit al seu voltant.

L’obra, inclosa en els pressupostos del 2015, preveu reurbanitzar la zona i recuperar l’espai de la plaça, ja que actualment no disposa ni de voreres i únicament funciona com una simple rotonda per als vehicles. A més a més, el projecte esdevindrà atractiu per als comerciants, atès que es crearà un eix viari per a vianants des d’aquest emplaçament fins la Plaça de l’Església, aconseguint, així, unir-se amb el Carrer Major. En aquest sentit, l'alcalde de la localitat, Miquel Serra, destaca aquest doble objectiu de l'obra: per una part, 'endreçar' i 'aprofitar' un espai del municipi, cèntric, que actualment no permet ser aprofitat per a vianants i, per una altra part, contribuir a la millora de l'atracció comercial de la vila d'Alcarràs ampliant aquest eix. 
 
El projecte que impulsa l’actual equip de govern vol obrir aquest espai i adequar-lo per al passeig i per a passar-hi l’estona, com ha de ser la funció principal d’una plaça. És per això que, a més a més de la urbanització, també hi col·locarà jocs infantils.
 
L’obra té un termini d’execució de 3 mesos. El pressupost és de 43.000 euros en una primera fase i 31.600 en una segona. Ambdues s’executaran simultàniament. 


Comentaris

envia el comentari