Catalunya Diari

Alcarràs reuneix en una exposició la història del seu transport des dels anys 50 als 80

Alcarràs reuneix en una exposició la història del seu transport des dels anys 50 als 80| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

Alcarràs ha inaugurat aquest dissabte l'exposició 'Història del Transport a Alcarràs', una mostra fotogràfica que recull en imatges i plafons explicatius els qui han estat els transportistes de la vila entre els anys 50 i 80, així com els diferents vehicles que s'han utilitzat.

La mostra, que impulsen l'Ajuntament d'Alcarràs, a través de la Regidoria de Patrimoni, la família de transportistes locals Herguido, i el blocaire especialitzat en història de camions Xavier Maluqué, ha estat inaugurada aquest dissabte a la Casa de Montagut, on romandrà aquest cap de setmana aprofitant l'afluència de públic amb motiu de la festivitat de Santa Anna. Posteriorment, l'exposició serà instal·lada al Centre d'Interpretació de la Història i Cultura d'Alcarràs 'El Fossar'. 
 
La regidora de Patrimoni, Noèlia Díaz, ha explicat que l'exposició s'ha obert a tots els que han estat transportistes a Alcarràs entre uns anys en què el transport de mercaderies –principalment agrícoles i ramaderes- fou molt important en la vila i fins i tot va marcar la potència d'un sector format per famílies de la vila, algunes de les quals avui en dia continuen amb el seu negoci de transport.
 
Per a l'ocasió, s'han exposat també dos camions antics que han estat restaurats per als germans Herguido i que també s'aniran exposant de forma itinerant en altres esdeveniments del municipi, com la Fira del Rebost del mes d'octubre.
 
L'alcalde de la localitat, Miquel Serra, ha volgut agrair a tots els participants, així com els impulsors, la implicació en aquesta exposició aportant material fotogràfic amb l'objectiu de mantenir viu la història d'un sector cabdal en el desenvolupament econòmic d'Alcarràs.


Comentaris

envia el comentari