Catalunya Diari

Alcarràs s'omple de gom a gom en l'inici de la festa major

Alcarràs s'omple de gom a gom en l'inici de la festa major| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 L'alcalde de la localitat, Miquel Serra, va animar els alcarrassins i alcarrassines a desconnectar per uns dies i passar-ho bé amb civisme i responsabilitat. Així mateix, també va felicitar la important tasca que fa a la vila el Club de Futbol, no només en la vessant esportiva, sinó també en la difusió d'uns valors entre els més petits. 
 
La Festa Major segueix avui amb d'altres actes durant tot el dia, així com la festa en el recinte de les penyes. Per aquest any s'han programat gairebé uns cinquanta actes i alguns d'aquests són organitzats per la mateixa ciutadania per tal d'estalviar pressupost. A més a més, s'ha buscat l'esponsorització d'empreses locals per a finançar alguns dels premis que s'entreguen o activitats que es fan. 
 
Exposició d'estris agrícoles

El Centre d'Interpretació de la Història i Cultura d'Alcarràs acull una exposició d'estris agrícoles del segle XIX i XX que han estat restaurats per veïns i veïnes de la vila, en el marca d'un curs de restauració que s'ha organitzat durant l'any des de la Regidoria de Patrimoni Històric i la Cooperativa del Camp d'Alcarràs. La mostra es podrà visitar durant els dies de Festa Major, que s'allargaran fins dilluns vinent, entre les 11.00 i les 13.30 hores.


 


Es tracta d’un conjunt de peces molt nombrós, integrat per estris i aparells vinculats a l’agricultura i al món rural amb categoria d’antiguitats donat que gairebé tots es situen o bé dins la primera meitat del segle XX o bé el segle XIX. La col·lecció completa està formada per un total de 346 peces. Es poden contemplar estris de pesatge i medició, cistells i recipients, forques i estris propis de l'era, ensulfatadores, fanals i llums, trampes per animals, falç, aixades, pics, trills i màquines per a la collita, entre d'altres. 
Comentaris

envia el comentari