Catalunya Diari

Alguns ajuntaments de la demarcació treballaran el 12-O

Alguns ajuntaments de la demarcació treballaran el 12-O| ACN - Fotografia: Fem Turisme

 

Ajuntaments d'arreu del país han decidit convertir el 12 d'octubre en un feiner més. Alguns ja fa anys que obren amb normalitat, però enguany s'hi han sumat altres poblacions catalanes, que han convertit el dia de la hispanitat en un laborable més. 

Alguns ajuntaments obriran en l'horari habitual d'atenció al públic perquè hi ha suficients funcionaris que han decidit anar a la feina, però en altres treballaran de portes endins o seran només els regidors de l'equip de govern els que aniran al despatx. Els consistoris estan majoritàriament governats per la CUP i ERC però també n'hi ha de CiU.
 
L'Ajuntament de Linyola, al Pla d'Urgell, o el de Torrelameu, a la Noguera, són els dos municipis de la demarcació de Lleida on els seus consistoris tenen previst obrir aquest dimecres, dia 12 d'octubre, amb funcionaris treballant de cara al públic. Així ho han assenyalat fons d'ERC, el partit que governa en ambdós municipis. D'altra banda, a la demarcació hi ha una setzena de municipis més, on els regidors de l'equip de govern del partit republicà obriran el consistori per posar-lo al servei de la ciutadania i atendre ''consultes i suggeriments''. Es tracta de Sant Guim de la Plana, Sant Guim de Freixenet i Montoliu de Segarra, a la Segarra; Torrebesses, Llardecans i Almenar, al Segrià; Torregrossa, Bellvís i Bell-lloc d'Urgell, al Pla d'Urgell; el Soleràs i la Granadella, a les Garrigues; Bellcaire d'Urgell, la Sentiu de Sió, Montgai i Agramunt, a l'Urgell; i Coll de Nargó, a l'Alt Urgell.
 
Per una altra banda, a Cervera, l'alcalde Ramon Royes, de CiU, assegura que dimecres treballarà com un dia normal fent la seva feina al capdavant del consistori, de la mateixa manera que l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i regidors de l'equip de govern, també de CiU. A Tàrrega, l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, també anirà a treballar al consistori tot i que aquest romandrà tancat. 

 


A l'Ajuntament de Sort, el seu alcalde, Raimon Monterde (Fem Municipi) treballarà juntament amb el primer tinent d'alcalde, Baldo Farré (CUP), i Pere Bascones (CUP). Aniran a primera hora al Consistori a fer gestions i feines pendents. A l'Ajuntament de Tremp, la primera tinent alcalde, Maria Pilar Cases (ERC) i la resta de regidors de la formació aniran a l'Ajuntament com a gest de rebuig a aquest festiu. Per la seva part, l'alcalde de Soriguera, Xavi Pedemonte (CUP), serà l'encarregat d'obrir l'Ajuntament i atendre el públic.


 


A Lleida ciutat, el grup municipal Crida per Lleida-CUP ja ha avançat que els dos regidors i les dos treballadores alliberades de la formació no faran festa dimecres. La Crida ha justificat aquesta decisió per "la connotació colonialista i etnicista" que té la festivitat i per "la manca d’arrelament a Lleida". I han afegit: "Una societat democràtica hauria de festejar dates que commemoren la llibertat i la solidaritat entre els pobles, no el genocidi cultural i el domini econòmic de les potències occidentals, especialment l’espanyola, a Amèrica".Comentaris

envia el comentari