Catalunya Diari

Almacelles expulsa tres militants d'ICV del Ple municipal per voler gravar la sessió

Almacelles expulsa tres militants d'ICV del Ple municipal per voler gravar la sessió| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Almacelles

 

L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz (CiU), va expulsar dimarts del Ple municipal a tres militants d'ICV per intentar gravar la sessió, després de presentar dos instàncies, que van ser denegades, segons ha explicat aquest divendres la formació ecosocialista.

L'últim Ple municipal d'Almacelles preveia aprovar temes relacionats amb els pressupostos per a l'any 2015, és per aquest motiu que la coordinadora del grup d'ICV a la localitat, Laia Martí, va presentar dues instàncies dirigides a l'alcalde per informar de la seva intenció de gravar les sessions. "Ambdues instàncies van ser denegades en menys de 24 hores", asseguren des de la formació"
 
Davant aquesta resposta negativa i havent consultat tota la legislació referent al tema de la gravació de Plens Municipals per part de ciutadans i ciutadanes, ICV Almacelles va decidir dur a terme la gravació del Ple Municipal com una acció plenament democràtica. "Arribada l’hora del ple, Ramon Martínez, responsable de comunicació d'ICV Almacelles, es va disposar a gravar el ple en vídeo. Immediatament, l’alcalde va dir al policia municipal que informés a Martínez que havia de deixar de gravar. El policia va identificar al militant d'ICV que, fent ús del seu dret democràtic va seguir gravant sense dir res ni fer res més. Va ser llavors quan l’alcalde va ordenar aturar el ple fins que aquesta persona abandonés la sala", expliquen des d'ICV Almacelles. I afegeixen: "El policia municipal li va ordenar que havia de sortir al carrer i el responsable de comunicació, sense cap tipus de resistència i pacíficament, va abandonar la sala". Dos militants més d'ICV van recolzar al company expulsat aixecant els telèfons mòbils per continuar gravant el Ple. Immediatament, Xavier Romera, alcaldable per Mollerussa, i Eliezer C. del grup municipal ICV Almacelles van ser identificats pel policia municipal i convidats a deixar la sala del ple.
 
Finalment, el ple va continuar un cop els militants d'Iniciativa per Catalunya Verds que volien gravar la sessió sense ocasionar cap molèstia van marxar de la sala.
 
En les properes setmanes, el grup municipal ICV Almacelles reclamarà aquesta injustícia davant el Consistori i emprendrà tot tipus d'accions per denunciar aquesta circumstància antidemocràtica i caciquil.


Comentaris
Fernando
Esta noticia no es cierta. El alcalde, tal como se puede comprobar en https://www.youtube.com/watch?v=62Cs8ozYCGI dijo, al principio del pleno, que había una solicitud de grabar el pleno, que a él le parecia bien, aunque el pleno se emite integro por la emisora de radio municipal, pero fue el secretario quien dijo que no se puede sin el correspondiente expediente y sin su informe jurídico preceptivo y que por lo tanto, de momento, no se podia autorizar. A pesar de ésto, los integrantes de ICV Almacelles persistieron con lo cual la únic salida fue la advertencia y,al final la invitación a abandonar la sala si no dejaban de grabar. ICV Almacelles, Laia Martí Cacho i Mon Martinez mienten y manipulan.

envia el comentari