Catalunya Diari

Almacelles Lliure critica la desmesurada retribució de l'alcalde Josep Ibarz

Almacelles Lliure critica la desmesurada retribució de l'alcalde Josep Ibarz| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Almacelles

 

El grup municipal Almacelles Lliure (ICV) ha volgut remarcar el "desmesurat" sou que rep l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, tot i ser paer d'un municipi de poc més de 6.500 habitants, quan "molts alcaldes, compaginen la gestió de l'ajuntament amb la seva feina, cobrant bastant menys" ha explicat la regidora d'AL, Laia Martí, qui ha destacat que Ibarz té uns ingressos fixes de 2.200 euros mensuals per les quatre juntes que celebra. 

A aquesta xifra cal sumar-hi els 300 euros anuals per l'assistència als plens -mínim 6 sessions-. Tot plegat, indica Martí, suposa un muntant de diners pel Consistori de 26.700 euros per any fixes. A aquesta "vergonyosa" quantitat, "impròpia d'un alcalde que governa un poble", cal sumar-hi l'import de les juntes extraordinàries, que és de 1.200 euros l'any aproximadament –200 euros per sessió amb un màxim de 6 anuals-. La regidora afegeix que aquesta quantitat "immerescuda" que rep Josep Ibarz, dóna més sentit "a aquesta mentalitat megalòmana del nostre paer que ens porta a la ruïna econòmica i ètica com a poble".
 
Altrament, des d'Almacelles Lliure justifiquen ·les crítiques al sou que rep Ibarz dels almacellencs i almacellenques", ja que consideren que amb la retribució que rep com a diputat provincial podria "evitar la despesa com a alcalde, com molts paers fan", creu Martí. I és que a la Diputació de Lleida Ibarz rep 66.594,04 euros. A banda, Laia Martí destaca que en aquesta quantitat no hi figuren les quantitats que rep Ibarz per les dietes i quilometratge de diputat.
 
En total, lamenta la regidora d'Almacelles Lliure, "el senyor Josep Ibarz rep anualment 94.334 euros com a mínim i justificats, una xifra absolutament lamentable i que demostra una vegada més que aquí, hom no mira pel bé comú". En aquest sentit, afegeix que queda palesa la "dignitat política d'Ibarz, un alcalde de poble que cobra més que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui gestiona una àrea metropolitana de més d'un milió d'habitants per 80.115 euros l'any i donant una part a obres benèfiques".
 
Finalment, Martí assegura que es sent "estafada, com molts i moltes ciutadans d'Almacelles".


Comentaris

envia el comentari