Catalunya Diari

Almacelles organitza una nova edició de la Festa de l'Aigua

Almacelles organitza una nova edició de la Festa de l'Aigua| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Almacelles

 

Almacelles celebra un any més la Festa de l’Aigua, una iniciativa que intenta homenatjar l'aigua que va arribar al municipi un 2 de març de 1910 a través del Canal d’Aragó i Catalunya. Almacelles des del primer any va voler retre homenatge i posar de relleu l’element que va permetre portar la riquesa a la vila i va fer d’Almacelles la població dinàmica i atractiva que és avui en dia.

La festa comença aquest divendres, dia 26 de febrer, al vespre amb una cercavila multitudinària pels carrers del centre històric, amb la presència –entre d’altres- dels gegants Melcior i Eulàlia, en record dels Senyors d’Almacelles, qui la varen refundar al segle XVIII. 
 
Altres actes destacats són, a més de l’actuació de les orquestres Maravella, Costa Brava, la Fània i la Mitjanit; el Concurs Nacional de Colles Sardanistes, l diumenge 28 al migdia; el Concurs de Pintura Ràpida d’Almacelles que celebra la seva 22a edició; la Desfilada de Carrosses, que celebra la seva 61a edició i s’esdevé com una de les desfilades més antigues de Catalunya. Més de vint carrosses i comparses donaran el toc de color i d’animació per les Rambles d’Almacelles, fent recordar als allí presents les primeres desfilades d’animals de càrrega i carruatges guarnits dels anys quaranta que van deixar pas als tractors i carrosses dels anys cinquanta, quan s’inicià aquesta bonica tradició.
 
El dia 2 de març tindrà lloc la Missa Major, a les 11,00 hores, que serà presidida pel bisbe de Lleida i a la què acompanyaran un seguici de persones a l’estil dels pagesos de tombants del segle XIX al XX, quan va tenir lloc l’arribada de l’aigua pel Canal d’Aragó i Catalunya.
 
Enguany, com a novetat, també s'ha programat una trobada de motos Harley Davidson el matí del diumenge 28 (a les 11,30 hores). Es preveu que facin un passeig d’exhibició pels principals carrers de la vila i posteriorment es podran veure exposades al carrer de la Mercè, cap a les 12.00 hores. Coincidint amb aquesta trobada s’exposaran un seguit de plafons a l’entrada principal del Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal, on s’explica la història d’aquesta mítica marca de motos.


Comentaris

envia el comentari