Catalunya Diari

Alpicat inaugura el Festival Circ Picat amb onze companyies i tots els actes gratuïts

Alpicat inaugura el Festival Circ Picat amb onze companyies i tots els actes gratuïts| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alpicat

 

Alpicat ja té a punt tots els detalls per posar en marxa aquest dissabte la tercera edició del Festival Circ Picat, l’únic certamen dedicat al circ que se celebra a les comarques lleidatanes. El festival espera una afluència de 15.000 visitants al llarg d’un cap de setmana en què onze companyies oferiran els seus espectacles, tots ells amb entrada gratuïta. Entre els artistes que seran a Alpicat destaca el francès YoannBenhamou, component del Cirque du Soleil.

 La tercera edició del Festival Circ Picat oferirà, com és tradicional, espectacles familiars, tallers, concerts, el concurs de fotografia, una fira d’artesania i un espai d’acampada. El certamen ha apostat enguany per una programació de qualitat i per a totes les edats i gustos, i per diversificar les activitats, que donaran cabuda a disciplines com ara l’acrobàcia, els malabars, equilibris, trapezi, llit elàstic, pallassos, clowns, música i tallers per tots els públics.
 
De les onze companyies participants, la majoria seran catalanes i tres d’elles de Lleida. L’organització va a càrrec de l’Ajuntament d’Alpicat, Punt Jove La Unió i la companyia de circ Improvisto’sKrusty Show, que és l’encarregada de la direcció artística.
 
El programa
El Festival Circ Picat es posarà en marxa el dissabte 26 a les 11.30 hores amb uns tallers de circ participatius oferts per Improvisto’sKrusty Show. També durant el matí del dissabte, a les 12.30 hores, arribarà el primer espectacle, Refilikrusty, amb la mateixa companyia, que omplirà de pallassos, malabars i equilibris la plaça annexa a La Unió.
El dissabte a la tarda serà el torn per a ‘El metre’, de Jam, amb clowns i equilibris a la Sala La Unió (17.30 hores), per a ‘Xaribari blues’, de Circo Los, amb llit elàstic i acrobàcies (19.00 hores), i per a ‘Ricki, el profesor de tenis’, de La Mano Jueves, amb clowns, malabars i equilibris (20.30 hores).
 
Ja a la nit, a les 23.15 hores, la plaça de l’Oci i la Cultura acollirà ‘Cabaret de Circ’, amb el Mag Bala, Estropicio, Improvisto’sKrusty Show i Pessic de Circ, a més de l’esmentada actuació de YoannBenhamou.
 
Passant ja al diumenge, al matí (11.30 hores) es faran nous tallers de circ, a més de l’espectacle ‘Karoli, l’Home Roda’, amb El Professor Karoli (12.30 hores). Per la tarda de diumenge quedaran ‘Charabia’, clow i circ amb El flaco y el negro (17.30 hores); ‘La Cirquestra’, música en directe i malabars itinerants amb Improvisto’sKrusty Show (19.00); i ‘Entre dos’, espectacles aeris amb Cap i Cua (20.30 hores).
 
Pel que fa als espais on es desenvoluparà el Festival Circ Picat, hi haurà espectacles que seran itinerants, d’altres en espais tancats, com ara la Sala La Unió, i altres a l’aire lliure, com ara la plaça de l’Oci i la Cultura, la plaça annexa a La Unió i l’Espai Natura.
 
 


Comentaris

envia el comentari